Gastro putokaz: Recept za pastu Sicilianu iz restorana Boccone!

Zaželjeli ste se autentičnih talijanskih jela? Imamo prijedlog za vas! Posjetite Restoran & Bar Boccone u Jug Mall centru. Ovaj ugodno uređen restoran s pogledom na najmoderniji kvart u Čakovcu oduševit će vas okusima prave talijanske kuhinje.

Talijanski specijaliteti Bocconea

Boccone je savršeno mjesto za sve prilike – bilo da planirate obiteljski ručak, poslovni sastanak ili romantičnu večeru. Njihova ponuda uključuje pizze s prozračnim tijestom po napuljskom receptu, bogate talijanske paste, ukusna i aromatična rižota, a sva jela pripremljena se s najkvalitetnijim namirnicama. Osim toga, u Bocconeu možete kušati gurmanske burgere te osvježavajuće salate, a ljubitelji slastica mogu se počastiti slasnim desertima inspiriranim talijanskim receptima. Uz vrhunsku hranu, uživajte u pažljivo odabranom asortimanu hrvatskih vina koja će dodati poseban pečat vašem obroku.

Kuhar Karlo Korbelj naglašava važnost namirnica

Karlo Korbelj zaposlenik je restorana već više od tri godine. Najviše priprema pizzu i pastu te naglašava kako posebne sastojke za pizzu dobivaju direktno iz Italije. Njihovo tijesto mora se fermentirati najmanje 24 sata kako bi dobilo svoju idealnu teksturu za najukusniju pizzu. Također, ističe kako surađuju s lokalnim OPG-om Medved koji ih opskrbljuje domaćim jajima što je iznimno važno za dobro i kvalitetno tijesto. Karlo i ostali zaposlenici Bocconea često sudjeluju na raznim edukacijama gdje isprobavaju nove zanimljive recepture i sastojke te najavljuje kako uskoro dolaze razne izmjene recepata, a neka poznata jela opet će se naći na meniju.

Pasta Siciliana 

Srž talijanske kuhinje su tjestenine, ili paste, koje dolaze u mnogo oblika, okusa i tekstura. Svaka vrsta paste drugačije upija određene umake. Pasta Siciliana je klasično talijansko jelo koje potječe sa Sicilije, a glavne su mu karakteristike bogati okusi rajčica, svježih začina, papričica i kremastog vrhnja za kuhanja. Jelo se može poslužiti uz piletinu, a dodatak svježeg bosiljka prije posluživanja donosi dodatnu svježinu jelu. Sicilijanski stil kuhanja ovdje dolazi do izražaja kroz jednostavnost i upotrebu sezonskih sastojaka koji su ključni za tradicionalna mediteranska jela.

pasta siciliana recept boccone

Recept za pastu Sicilijanu, poznato jelo iz Boccone restorana, donosimo u nastavku, dobar tek!

Pasta Siciliana

Sastojci:

Pileća prsa

Suha rajčica

Češnjak

Bijelo vino

Peperochini

Vrhnje za kuhanje

Sol

Maslac

Poriluk

Tjestenina tagliatelle

Recept: 

Začinjenu piletinu narežite na trakice. Popržite je na luku da dobije lijepu crvenkastu boju. Piletina je pečena te joj možete dodati na manje komade narezanu suhu rajčicu i sjeckani češnjak. Promiješajte. Nakon što ste sve sjedini, jelo zalijte vinom i pričekajte da se vino reducira. Sa strane popecite julienne poriluk. U posebnoj zdjeli skuhajte tjesteninu. Piletini dodajte peperochini, zalijte s vrhnjem za kuhanje, začinite te dodajte maslac i julienne poriluk. Na kraju dodajte kuhanu tjesteninu i promiješajte. Poslužite uz dodatak bosiljka ili parmezana.


Restoran & Bar Boccone

Jug Mall centar

Ul. Tomaša Goričanca 1

40000 Čakovec

T: +385 40 601 278

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE