DONOSIMO RECEPT: Janjeća koljenica na način The Garden bar & kitchen

janjeća koljenica

Ugostiteljski objekt The Garden bar & kitchen stoluje u povijesnom zdanju palače Zrinski.

Domaćin je naše ovotjedne rubrike Međimurska kuharica za koju je recept izdvojio kuhar Robert Toplak. Za vaš nedjeljni objed preporučuje pripremiti janjeću koljenicu, a kako se priprema na način The Garden bar & kitchena, saznajte u nastavku. Krenimo s radošću kuhati.

Janjeća koljenica zapeče se sa svih strana na tavi. Povrće nasjeckamo te se isto zapeče posebno na tavi tako da dobije karamelizaciju. Povrće se zalije crnim vinom i povrtnim temeljcem. Dok sve to zajedno zavrije, tada time zalijemo koljenicu, začinimo i stavimo lagano kuhati u toj kupki od povrća 6 do 7 sati na 100 stupnjeva Celzijusa. Jelo poslužujemo s pireom od krumpira s maslacem, ukiseljenim rotkvicama, cherry rajčicama te namazom od komorača, maslina i kapara. Dobar tek!

 

Sastojci:

– janjeća koljenica

– krumpir

– maslac

– mlijeko

– ružmarin

– timijan

– mrkva

– celer

– luk

– češnjak

– komorač

– masline

– rotkvica

– kopar

– sol

– ulje od peršina

– cherry rajčice

– maslinovo ulje

– crno vino

– povrtni temeljac

Kuhar Robert Toplak
Kuhar Robert Toplak

 

Ostavi komentar