17.8 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Friganica se navek jela prije teškoga dela

Za dobro zdravlje i snagu, uz ukusna domaća jela i slasne kolače, potrebno je s vremena na vrijeme, počastiti svoje tijelo ukusnom i zdravom juhom.

Juhe su važan dio jelovnika i neizostavan element u uravnoteženoj prehrani. Međimurje se može pohvaliti širokom paletom juha koje su nam pripremale bake i mame, a friganica, ili u nekim krajevima zafrigana juha, nadaleko je poznata.

Sastojci za nju vrlo su jednostavni, jeftini i lako se nabavljaju, a friganica i danas u mnogim obiteljima drži visoko mjesto na ljestvici omiljenih domaćih juha.

Prava umjetnica i stručnjakinja za pripremu friganice je Božica Valentić (43) iz Stanetinca. Njena obitelj obožava ovu juhu, a posebno im je draga kad je s domaćim knedlama.

Cijeli članak, recept i pripremu, donosimo u aktualnom broju Međimurskih novina, koje su u prodaji od petka, 25. kolovoza.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE