Panna cotta je talijanski desert koji se ubrzo nakon što je nastao proširio cijelim svijetom.
Popularan je zbog kombinacije mlijeka, vrhnja, želatine i voća, a savršen je kao osvježenje u vrućim, ljetnim danima. Eva Döring iz Čakovca kolače peče cijeli svoj život, a već se tri godine bavi slastičarstvom.
Njezin obrt Ivica i Marica, proizvodnja slastica, na ovogodišnjem je Porcijunkulovu svojom čarobnom kućicom osvojio brojne posjetitelje. Za izradu ove prelijepe kućice od slatkiša zaslužna je kći Jona, koja je studentica, kao i suprug Nino koji je zadužen za logistiku. Mlađa kći Heidi najviše voli biti u kuhinji, uz mamu, pa već sada, iako je tek završila školu za kuhara, preuzima velik dio posla i to joj odlično ide.
Cijeli članak i recept donosimo u Međimurskim novinama, koje su u prodaji od petka, 9. kolovoza.