Domaćin naše ovotjedne rubrike “Međimurska kuharica” je restoran “Lipa” u Nedelišću. Iz svoje bogate gastronomske ponude vrsni kuhar ovog ugostiteljskog objekta Toni Podgorelec ovog puta preporučuje pripremiti za nedjeljni objed zapečeni grah sa svinjskim kotletima.
Jelo se priprema brzo i jednostavno. Evo recepta.
Dan prije stavimo močiti grah. Kotlet posolimo i stavimo u ulje da odleži. Na svinjskoj masti prepržimo lagano luk, zatim stavimo grah i suhe prsne vrške da zajedno prokuhaju. Kad je grah kuhan i stavimo ga u tepsiju da se zapeče na 200 stupnjeva. Marinirane kotlete ispečemo na roštilju i sve zajedno serviramo. Dobar tek! (rr, zv)
Sastojci:
– suhi prsni vršci
– svinjski kotleti
– svinjska mast
– luk
– grah
– sol, papar, Vegeta
– crvena mljevena paprika
– ulje