U Starom gradu Zrinskih stoluje i ugostiteljski objekt The Garden bar & kitchen. Uz povijesni šarm ovo mjesto nudi odlično craft pivo, hranu i glazbu. Vrsni kuhar Marko Palfi u ovo proljetno vrijeme preporučuje pripremiti lagano jelo – svinjski file, njoki s gorgonzolom, zelene i bijele šparoge. S ljubavlju krenimo u svijet kuhanja.
Svinjski file ispečemo na tavi (medium). Meso maknemo sa strane, a na istoj masnoći prepržimo šparoge. Dodamo njoke, jušni temeljac i kremu od gorgonzole te kratko prokuhamo dok se umak ne zgusne. Dodamo svježe nasjeckani peršin, mladi luk i sjemenke suncokreta. Serviramo zajedno sa svinjskim fileom. Dobar tek!
Sastojci:
– svinjski file
– njoki
– gorgonzola
– šparoge
– slatko vrhnje
– temeljac
– mladi luk
– peršin
– sjemenke suncokreta
Foto: Zlatko Vrzan
Piše: Roberta Radović