U Starom gradu Zrinskih stoluje i ugostiteljski objekt The Garden bar & kitchen. Uz povijesni šarm ovo mjesto nudi odlično craft pivo, hranu i glazbu. Vrsni kuhar Marko Palfi u ovo proljetno vrijeme preporučuje pripremiti lagano jelo – svinjski file, njoki s gorgonzolom, zelene i bijele šparoge. S ljubavlju krenimo u svijet kuhanja.

Svinjski file ispečemo na tavi (medium). Meso maknemo sa strane, a na istoj masnoći prepržimo šparoge. Dodamo njoke, jušni temeljac i kremu od gorgonzole te kratko prokuhamo dok se umak ne zgusne. Dodamo svježe nasjeckani peršin, mladi luk i sjemenke suncokreta. Serviramo zajedno sa svinjskim fileom. Dobar tek!

Sastojci:

– svinjski file

– njoki

– gorgonzola

– šparoge

– slatko vrhnje

– temeljac

– mladi luk

– peršin

– sjemenke suncokreta

 

Foto: Zlatko Vrzan

Piše: Roberta Radović

 

Ostavi komentar