DONOSIMO RECEPT: Ragu od divljači s domaćim trgancima

Domaćin naše Međimurske kuharice je popularan međimurski ugostiteljski objekt “Fortuna” iz Male Subotice. Za vaš nedjeljni objed “meštar od kuhače” Krunoslav Sušec preporučuje pripremiti ragu od divljači s domaćim trgancima.

Luk sitno nasjeckamo i prodinstamo na malo ulja. Dodamo na sitno ribanu mrkvu i sve zajedno još malo dinstamo. Kad luk poprimi zlatnožutu boju dodamo crvenu mljevenu papriku i na to stavimo meso divljači koje smo prethodno marinirali. Podlijemo jušnim temeljcem, dodamo začine (sol, papar, ružmarin, mažuran, chilli papričice) i sve zajedno lagano dinstamo. Kad meso omekša podlijemo crvenim vinom te dodamo lučice i malo šumskog voća. Sve zajedno ostavimo još malo prokuhati. Poslužujemo uz domaće trgance koje smo napravili tako da umijesimo glatko brašno, sol, žumanjak i vodu. U kipuću vodu dodamo sol i malo ulja i ručno trgamo trgance. Malo ih prokuhamo, ocijedimo i dodamo prženu domaću slaninu. Dobar tek!

 

Sastojci:

– meso divljači (vepar, jelen, srna)

– luk, češnjak

– ulje

– mrkva

– sol, papar

– ružmarin

– crvena mljevena paprika

– mažuran

– chilli papričice

– crveno vino

– šumsko voće

– lučice

– jušni temeljac

Piše: Roberta Radović

Foto: Zlatko Vrzan

 

 

Ostavi komentar