Domaćin naše stalne rubrike „Međimurska kuharica” je ugostiteljski objekt Pozoj. Kuhar Antonio Detić iz svoje provjerene lepeze recepata izdvaja pripremu pilećih medaljona na način Pozoja. Krenimo u čarobni svijet kuhanja.
Od komada pilećih prsa napravimo male medaljone te ih posolimo i pečemo na tavici uz malo ulja do zlatnožute boje. U međuvremenu njoke kuhamo u vrućoj vodi. Dok se njoki kuhaju, napravimo umak od šampinjona. Na tavici gdje smo pekli medaljone popržimo šampinjone na ulju. Nakon nekog vremena podlijemo ih s tekućinom. Kad tekućina ispari dodamo vrhnje i zakuhamo umak. Njoke dok se skuhaju ocijedimo i pomiješamo s malo maslaca. Zatim jelo serviramo na tanjur i umak prelijemo preko medaljona. Dobar tek!
Sastojci:
– pileća prsa
– šampinjoni
– njoki
– sol, papar
– vrhnje
– maslac
– ulje
Foto: Zlatko Vrzan
Piše: Roberta Radović