DONOSIMO RECEPT: Pileći medaljoni iz Pozoja

Domaćin naše stalne rubrike „Međimurska kuharica” je ugostiteljski objekt Pozoj. Kuhar Antonio Detić iz svoje provjerene lepeze recepata izdvaja pripremu pilećih medaljona na način Pozoja. Krenimo u čarobni svijet kuhanja.

Od komada pilećih prsa napravimo male medaljone te ih posolimo i pečemo na tavici uz malo ulja do zlatnožute boje. U međuvremenu njoke kuhamo u vrućoj vodi. Dok se njoki kuhaju, napravimo umak od šampinjona. Na tavici gdje smo pekli medaljone popržimo šampinjone na ulju. Nakon nekog vremena podlijemo ih s tekućinom. Kad tekućina ispari dodamo vrhnje i zakuhamo umak. Njoke dok se skuhaju ocijedimo i pomiješamo s malo maslaca. Zatim jelo serviramo na tanjur i umak prelijemo preko medaljona. Dobar tek!

 

Sastojci:

– pileća prsa

– šampinjoni

– njoki

– sol, papar

– vrhnje

– maslac

– ulje

Foto: Zlatko Vrzan

Piše: Roberta Radović

 

Ostavi komentar