Ugostiteljski objekt The Garden bar & kitchen stoluje u povijesnom zdanju palače Zrinski.
Domaćin je naše ovotjedne rubrike Međimurska kuharica za koju je recept izdvojio kuhar Robert Toplak. Za vaš nedjeljni objed preporučuje pripremiti janjeću koljenicu, a kako se priprema na način The Garden bar & kitchena, saznajte u nastavku. Krenimo s radošću kuhati.
Janjeća koljenica zapeče se sa svih strana na tavi. Povrće nasjeckamo te se isto zapeče posebno na tavi tako da dobije karamelizaciju. Povrće se zalije crnim vinom i povrtnim temeljcem. Dok sve to zajedno zavrije, tada time zalijemo koljenicu, začinimo i stavimo lagano kuhati u toj kupki od povrća 6 do 7 sati na 100 stupnjeva Celzijusa. Jelo poslužujemo s pireom od krumpira s maslacem, ukiseljenim rotkvicama, cherry rajčicama te namazom od komorača, maslina i kapara. Dobar tek!
Sastojci:
– janjeća koljenica
– krumpir
– maslac
– mlijeko
– ružmarin
– timijan
– mrkva
– celer
– luk
– češnjak
– komorač
– masline
– rotkvica
– kopar
– sol
– ulje od peršina
– cherry rajčice
– maslinovo ulje
– crno vino
– povrtni temeljac