DONOSIMO RECEPT: Brzi ručak za 20 kuna koji će oduševiti ljubitelje krumpira

tortilja krumpir
Ilustracija, Foto: Pixabay

Tražite recept za jednostavan, brz i zasitan ručak? Isprobajte takozvanu tortilju od krumpira, tradicionalno španjolsko jelo napravljeno od namirnica koje većina uvijek ima u kuhinji, piše Zadovoljna.hr.

SASTOJCI ZA TORTILJU OD KRUMPIRA:

– 4 srednja krumpira
– 1 veća glavica luka
– 4 jaja
– 6 velikih žlica maslinovog ulja
– sol i papar

PRIPREMA:

1. Krumpir ogulite, operite i narežite na manje kocke, a luk nasjeckajte na sitno.

2. Na tavi ugrijte 3 žlice maslinovog ulja, ubacite luk i malo prodinstajte dok ne požuti. Zatim dodajte krumpir pa i njega dinstajte. Posolite i popaprite. Maknite ga s vatre kad se zapeče.

3. Jaja razbijte u veću posudu, dodajte malo soli i izmutite ih. Dodajte u posudu zapečeni krumpir i luk te malo promiješajte.

4. U tavu u kojoj ste pekli krumpir stavite 3 žlice ulja i zagrijte pa u tavu ubacite mješavinu jaja, krumpira i luka.

5. Ostavite u tavi na laganijoj vatri, bez miješanja, kako bi se dno zapeklo. Kada vidite da je dno tortilje zapečeno, tavu prekrijte tanjurom pa je okrenite i izvadite tortilju. Njezina donja strana sada će biti gornja pa je vratite je u tavu kako biste zapekli i gornju. Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.

U tortilju možete dodati i malo narezane slanine ili kobasica.

Ostavi komentar