3.9 C
Čakovec
Utorak, 19 ožujka, 2024

Dimljena šunka s tikvicama i kiselim zeljem

Sastojci
sušena šunka
kiselo zelje
papar u zrnu,                              mljevena paprika                            svježe tikvice sol
                              

Priprema


Šunku oprati te je skuhati u slanoj vodi i ostaviti da se ohladi.
Kiselo zelje oprati i dinstati ga na ulju s malo vode, uz dodatak začina, soli, mljevene paprike i papra u zrnu.
Svježe zelene tikvice oprati, osušiti i potom narezati po dužini. Izrezane tikvice posoliti s obje strane te ih zapeći na užarenoj ploči ili roštilju.

Šunku narezati na željene komade, staviti na tanjur, te dodati dinstano zelje i zapečene tikvice.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE