5 C
Čakovec
Utorak, 19 ožujka, 2024

Voćna fantazija

Sastojci
3 jaja
3 žlice vode
15 dag oštrog brašna
prašak za pecivo
voćni sok

Priprema


Sastojke ručno izmiješati i smjesu sipati u blago nauljenu ili namašćenu tepsiju i peći na 180 Celzijevih stupnjeva desetak minuta. Topli biskvit poškropiti voćnim sokom da omekša.

U posebnoj posudi pripremiti 1 kremu od 7,5 dcl quming kreme, ručnim miješanjem sve dok se ne razmuti.
U drugoj posudi 7,5 dcl slatkog vrhnja promiješati s 3 učvršćivača za kremu, a u trećoj posudi 3 dcl kiselog vrhnja promiješati s 1/2 kg šećera u prahu. Sve tri smjese u većoj posudi zajedno izmiješati i nanijeti na biskvit. Na ovu smjesu ili kremu poslagati miješano bobičasto šumsko voće te na kraju sve prelijati preljevom za tortu, odnosno želatinom. Staviti da u hladnjaku odstoji jedan dan i potom servirati i konzumirati uz žuti Jakopićev muškat ili desertno vino.

Izgleda komplicirano, ali zbog fantastičnog okusa isplati se pokušati.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE