Štruce s višnjama: kolač za koji tijesto ne treba ostaviti dizati!

dizani kolač s višnjama
Mekane i slasne štruce brzo nestaju sa stola. Provjerite zašto!

Vrijeme je višanja i trešanja. Donosimo recept za štruce s ovim ukusnim voćem (trešnje ili višnje po želji). U kvas dodajte mlijeko, malo šećera i brašna te ostavite da se kvas digne. U pola kile brašna dodajte šećer, sol, rastopljeni maslac, naribanu koricu limuna, jaja i mlijeko. Sve lagano zamijesite.

Tijesto nije potrebno dizati. Odmah se razvalja i podijeli u dva dijela te se na njega rasporedi voće. Voće posipajte šećerom, cimetom i s malo krušnih mrvica. U namašćenu i pobrašnjenu tepsiju stavite dvije štruce te ih pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Kad je kolač pečen premaže se vodom u kojoj smo prokuhali pola vanilin šećera.

Sastojci:

– 1/2 kg glatkog brašna

– 1 kg očišćenih višanja (ili trešanja)

– 1 kvas

– 1/4 l mlijeka

– 12 dag maslaca

– 6 žlica šećera

– 2 jaja

– pola žlice soli

– ribana korica limuna

– malo cimeta

– malo šećera

–  malo krušnih mrvica

– 1 vanilin šećer

 

Ostavi komentar