Slađana Herman preporučuje kolač od čokolade, bundeve i bučinog ulja

U blagotvorno djelovanje bundeve i bučinog ulja na zdravlje nema sumnje. Stoga su i ove namirnice međimurskog podneblja dobrodošle u pripremi zdravih slastica. Temeljem međimurskog kulinarskog nasljeđa kolač s ovim darovima prirode osmislila je Slađana Herman.

Kolač od čokolade, bundeve i bučinog ulja

 

Sastojci: 

6 jaja 

15 dag šećera

20 dag  maslaca

20 dag  oštrog brašna

20 dag pirea od bundeve

50 ml bučinog ulja

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

200 ml mlijeka 

15 dag čokolade

 

GLAZURA

15 dag čokolade

10 dag  maslaca 

Maslac miksati sa šećerom i vanilin šećerom, dodati žumanjke, te nastaviti miksati. 

Nakon toga dodati mlijeko, bučino ulje i pire od bundeve. (Pire od bundeve: bundevu kuhati u vodi sa 1 žlicom šećera i prstohvatom soli.) Sve zajedno izmiksati, dodati otopljenu čokoladu i dodati brašno s praškom za pecivo. Na kraju umiješati tučene bjelanjke u koje se doda prstohvat soli.

Kolač se peče 40 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni kolač preliti sa čokoladnom glazurom (otopljena čokolada i maslac).

 

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar