Neodoljive slatke napasti za našu zbirku slastica pripremila je Nada Farkaš iz Krištanovca. Njezine princes krafne jednostavno se tope u ustima. Dobrodošle su u tjednu, uz nedjeljni objed…ma bilo kada.
Fino će krasiti i svaki blagdanski stol na Tri kralja, ali kratko jer brzo će nestajati s tanjura!
Evo recepta:
Zakuhati ulje, vodu i sol te umiješati brašno. Dok se zgusne maknuti s vatre, ohladiti i dodavati jedno po jedno jaje. Oblikovati princese (kuglice) i rasporediti ih na lim za pečenje. Peći na 180 stupnjeva oko pola sata.
U međuvremenu skuhati kremu od pudinga. Kad se ohladi dodati šlag. Princes krafne prerezati na pola i staviti kremu, a na njih gore tučeno slatko vrhnje.
Posipati šećerom u prahu.
Sastojci:
tijesto
150 g ulja
150 g vode
150 g brašna
malo soli
3 jaja
krema:
5 dcl mlijeka
70 g šećera
70 g puding vanilija
2 dcl šlaga ili slatkog vrhnja
Foto: Božena Malekoci – Oletić