Princes krafne na način Nade Farkaš iz Krištanovca

Neodoljive slatke napasti za našu zbirku slastica pripremila je Nada Farkaš iz Krištanovca. Njezine princes krafne jednostavno se tope u ustima. Dobrodošle su u tjednu, uz nedjeljni objed…ma bilo kada.

Fino će krasiti i svaki blagdanski stol na Tri kralja, ali kratko jer brzo će nestajati s tanjura!

Evo recepta:

Zakuhati ulje, vodu i sol te umiješati brašno. Dok se zgusne maknuti s vatre, ohladiti i dodavati jedno po jedno jaje. Oblikovati princese (kuglice) i rasporediti ih na lim za pečenje. Peći na 180 stupnjeva oko pola sata.

U međuvremenu skuhati kremu od pudinga. Kad se ohladi dodati šlag. Princes krafne prerezati na pola i staviti kremu, a na njih gore tučeno slatko vrhnje.

Posipati šećerom u prahu.  

Sastojci:

tijesto

150 g ulja

150 g vode

150 g brašna

malo soli

3 jaja

 

krema:

5 dcl mlijeka

70 g šećera

70 g puding vanilija

2 dcl šlaga ili slatkog vrhnja

 

Foto: Božena Malekoci – Oletić

 

Ostavi komentar