Mađarski čupavci slastica su za koju treba utrošiti malo više vremena kod pripreme, ali zato se tope u ustima u kratkom roku. Ovi su kolači poznati još i pod imenom Šubarice i Ruske kape. Evo kako ih pripremiti:
Ispecite dva biskvita na 180 stupnjeva (u pola smjese za biskvit stavite kakao, pa ćete dobiti tamni i žuti biskvit). Ohladite ga te izrežite kružnice. Kremu napravite tako da najprije miksate šećer, vanilin šećer i maslac. Na laganoj vatri kuhajte brašno i mlijeko te na kraju dodajte dva žumanjka. Kad se smjesa ohladi u nju dodajte izmiksani šećer s maslacom.
Kremom mažite jednu po jednu tamnu kružnicu i lijepite sa žutom te ih premažite po stanicama i uvaljajte u kokos. Na vrh stavite čokoladnu glazuru koju ste napravili od 150 g čokolade, 100 g margarina i 1 žlica ulja.
Sastojci
Biskvit:
– 7 jaja
– 35 dag šećera
– 9 žlica hladne vode
– 25 dag brašna
– 1 prašak za pecivo
– 6 žlica kakao praha
Krema:
– 2 žumanjka
– 4 žlice brašna
– 1/2 l mlijeka
– 10 žlica šećera
– 2 vanilin šećera
– 20 dag maslaca
Za ukras:
kokosovo brašno
foto: rr