Donosimo recept za brz, jednostavan i fin kolač. Zavoljet će ga svi koji vole mak.
U visokoj posudi miksati cijela jaja i šećer. Kad je pjenasto dodati ulje i malo promiješati. Potom dodati mlijeko i sve zajedno lagano miksati. U smjesu dodati brašno u koje smo prethodno umiješali sol i prašak za pecivo. Sve lagano miješati kuhačom.
Dodati mak i ponovo promiješati. Na kraju dodati naribane jabuke. Smjesu staviti u lim za pečenje i peći na 180 stupnjeva oko pola sata. Maslac i čokoladu zajedno istopiti i dobivenu glazuru preliti preko ohlađenog kolača. Kad se glazura stvrdne, kolač rezati na kocke i servirati.
Sastojci:
– 4 jaja
– 150 g šećera
– 120 ml ulja
– 140 ml mlijeka
– 250 g brašna
– malo soli
– 1 prašak za pecivo
– 140 g mljevenog maka
– 3 jabuke
za glazuru:
– 80 g maslaca
– 200 g čokolade za kuhanje