Kavin užitak na način kuharica „Macinih kolača”

Marija Tizaj - Maca, Melani Balent, Milena Sinanović i Karolina Arnuš

Kuharice „Macinih kolača” iz Donjeg Kraljevca Marija Tizaj – Maca, Melani Balent, Milena Sinanović i Karolina Arnuš, predlažu za nadolazeći blagdana Tri kralja zasladiti se finom tortom Kavin užitak. Torta se fino topi u ustima. Okus je nezaboravan. Evo recepta.

Ispeći biskvit promjera 26 cm i prerezati u tri djela. Čokoladna mus krema: Šećer, vodu i žumanjke miješati nad vrućom vodenom kupelji do 70 stupnjeva. Dodati rastopljenu čokoladu, viski, ohladiti te umiješati slatko vrhnje. Krema od kave: Žumanjke, šećer i kavu kuhati do 50 stupnjeva, dodati namočenu želatinu te nastaviti kuhati do 70 stupnjeva. Kad se ohladi dodati slatko vrhnje.Tortu ukrasiti po želji.

Sastojci:

BISKVIT

300 g bjelanjka (10)

200 g šećera

240 g žumanjka (12)

230 g brašna

20 g gustina

50 g kakao

10 g vanilin šećera

pola žlice cimeta

 

ČOKOLADNA MUS KREMA

50 g šećera

25 g vode

60 g žumanjka

160 g tamne čokolade

300 g slatkog vrhnja

 20 g viskija 

 

KREMA OD KAVE

40 g žumanjka (2)

70 g jake kuhane kave

50 g šećera, 5 g želatine 

(namočiti u 30 g vode i 20 g ruma)

 300 g slatkog vrhnja

 

foto: Josip Šimunko

Marija Tizaj - Maca
Marija Tizaj – Maca vlasnica “Macinih kolača” kraj svadbene torte u nastajanju

Ostavi komentar