Jednostavan recept za ukusne američke palačinke koje se tope u ustima

Ilustracija, Foto: Pixabay

Svi obožavamo palačinke, bilo da ih jedemo za doručak, ručak ili večeru. Nadjev ovisi od osobe do osobe, pa ih neki vole sa džemom, javorovim sirupom, Lino Ladom, Nutellom, medom, karamelom… No, često se ljudi zasite običnih palačinki, pa treba isprobati nove i drugačije stvari. Za ove prohladne dane, mi vam donosimo jednostavan recept za američke palačinke, koje su nešto deblje i manje, no jednako ih je lako pripremiti, a mnogim osobama su upravo ovakve palačinke ukusnije i slađe.

SASTOJCI:

  • 1 jaje (odvojen bjelanjak i žumanjak)
  • 130 g brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 50 ml jogurta
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli

PRIPREMA:

  1. Odvojite žumanjak i bjelanjak.
  2. U posudi pomiješajte žumanjak s mlijekom, pa dodajte rastopljeni maslac, sol i jogurt.
  3. Postepeno dodajte brašno zajedno sa praškom za pecivo te umutite u gusto tijesto (gušće nego za obične palačinke).
  4. U drugoj posudi umutite bjelanjak sa prstohvatom soli sve dok ne dobijete čvrsti snijeg (najbolje ručnim mikserom).
  5. Dobiveni snijeg dodajte drugoj smjesi u drugoj posudi i nježno sve izmiješajte dok se sve sjedini.
  6. Prije pečenja tavu nauljite ili namažete maslacem, a palačinke pecite na srednjoj jačini. Pecite manje i deblje palačinke sve dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane (otprilike minuta do dvije).
  7. Zasladite ih javorovim sirupom, džemom, Nutellom, Lino Ladom ili kako vam najbolje odgovara. Dobar tek!

Ostavi komentar