U Međimurju postoji dugogodišnja tradicija pečenja domaćih kolača, tako da za većinu kolača koji su dio asortimana obaveznih blagdanskih slastica imamo svoje domaće recepte.
Spoj okusa slatke čokolade, mekanog biskvita i kokosa mnogima je jedan od najdražih kombinacija, pa su kokosovi čupavci još uvijek na listi najtraženijih kolača za blagdane i svečanosti kao što su svadbe, rođendani ili druge proslave.
Slatke, mekane čupavce za nas je ispekla mlada Ida Jekić iz Hlapičine, a recept je dobila od svekrve Zdenke.
Ida je po struci prvostupnica ekonomije i radi u svojoj struci. Sa suprugom Josipom i sinovima Leonom (6) i Nikom (3) živi u Hlapičini.
Ida je vrlo mlada započela svoj samostalni obiteljski život i sada s nepunih 28 godina iza sebe ima bogato iskustvo u kuhanju i pečenju kolača.
U aktualnom broju Međimurskih novina koje od petka, 26. studenoga, možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja donosimo recept za neodoljive čupavce.