Bakine ružice

U nadjevu za bakine ružice osim oraha mogu se koristiti bademi ili lješnjaci

Kada poželite pripremiti nešto fino, brzo i slatko, a da vam može potrajati nekoliko dana, evo odličnog prijedloga – bakine ružice. Servirajte ih uz čaj s aromom koju volite.

Mlako mlijeko pomiješati sa šećerom i kvascem. Ostaviti da se kvasac digne. Maslac pomiješati s brašnom i dodati mlijeko s kvascem. Zamijesiti tijesto i podijeliti ga na četiri dijela. Svaki dio razvaljati na pravokutnike.

Za nadjev od bjelanjaka istući čvrst snijeg. Postepeno dodavati šećer. Na kraju umijesiti orahe i rum. Tijesto premazati nadjevom. Rolade se režu na 1,5 – 2 cm debele ružice. Ružice slagati na lim obložen papirom za pečenje. Staviti peći na 190 stupnjeva oko 15 minuta. Ružice trebaju ostati što svjetlije. Kad su pečene, mogu se posipati šećerom u prahu.

Sastojci:

– 350 g brašna (pola oštrog, pola glatkog)

– 200 g maslaca

– 1 žlica šećera

– 1 dl mlijeka

– 7 g suhog kvasca

Za nadjev:

– 3 bjelanjka

– 180 g šećera

– 220 g mljevenih oraha

– 1 žlica ruma

 

 

foto: rr

Ostavi komentar