Volonteri posadili živicu za korisne kukce i ptice u OŠ Vratišinec

U sklopu projekta „Školska banka sjemena za budućnost“, udruga Biovrt je zajedno s partnerskom školom na projektu – Osnovnom školom D. Vinka Žganca Vratišinec organizirala volontersku radnu akciju.

– Zajedno s školskim osobljem, učenicima i njihovim obiteljima uredili smo postojeći školski vrt i voćnjak te posadili živicu za korisne kukce i ptice.

U školski smo voćnjak posadili nove stupaste i patuljaste jabuke, pa tako još više povećali raznolikost voća u našem školskom voćnjaku. U dijelu školskog dvorišta posadili smo mnoštvo različitog ukrasnog grmlja i tako kreirali živicu za korisne kukce i ptice. Ova živica cvast će tijekom cijele sezone, neko grmlje imat će i bobice, pa će tako osigurati hranu i pomoći u preživljavanju brojnim korisnim kukcima i pticama. Uz već postojeće sadržaje – školski vrt, hotel za korisne kukce i mali voćnjak, ova živica još je jedan edukativni element u školi koji će educirati učenike škole o očuvanju bioraznolikosti.

Naš je školski vrt bogatiji za nekoliko sorti povrća, a koje smo dobili od obitelji učenika na čuvanje u našem školskom vrtu. Sve to smo posadili u našem školskom vrtu.

Hvala svima na zajedničkom druženju i stvaranju u okolišu škole, školski vrt i ostali sadržaj u okolišu škole koji smo svi zajedno napravili stoje na ponos cijele lokalne zajednice, a edukativni sadržaji koje stvaramo u njima odgajati će o životu u skladu s prirodom i ove i buduće generacije škole, rekla je Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE