11.6 C
Čakovec
Petak, 23 veljače, 2024

Međimurska priroda: Šesta epizoda serijala ‘Što je sova vidjela?’

Međimurska priroda objavila je šesto izdanje dokumentarističkog serijala „Što je sova vidjela?“ Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Jeste li znali da je vidra (Lutra lutra) izvrsna plivačica dugog vitkog tijela s plivaćom kožicom na šapama. Lovi noću, a danju leži odmarajući se u podzemnom brlogu ili skloništu iznad površine zemlje. Najdraža hrana joj je riba, ali ponekad lovi i druge kralježnjake ili rakove. Dok roni, oslanja se na osjetilo dodira koje joj se nalazi u brkovima. Izmet karakteristična mirisa kojim vidra označava svoj teritorij upućuje na njezinu prisutnost, kao i otisci stopala vidre na obali rijeke.

Kamere Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode i nadalje bilježe zanimljive video zapise, a glavni glumci su divlje životinje. Ovog puta u šestom izdanju dokumentarističkog serijala Što je sova vidjela? foto kameru Međimurske prirode počastila je znatiželjna vidra koja se pogostila finim obrokom…

Podsjećamo, zainteresirana javnost može vlastita foto opažanja dojaviti preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.

Dosadašnji zapisi iz serijala Što je sova vidjela mogu se pogledati na YouTube platformi i kanalu Međimurske prirode. Saznajte čime se vidra počastila u epizodi Što je sova vidjela? # 06.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE