Naši streličari na domaćem terenu u jakom međunarodnom turniru ponovo vrlo uspješni.

Protekle nedjelje streličarski klub “Katarina Zrinski“ Čakovec bio je organizator međunarodnog i tradicionalnog 23. po redu streličarskog turnira „Vitez grada Čakovca“. U podnožju starog grada Zrinskih, koji daje ovom turniru najljepši ambijent od svih turnira u Hrvatskoj, domaćini su se potrudili organiziraju dobar i zanimljiv turnir koji ima završno raspucavanje za velikog i malog Viteza gdje se puca na jabuku.

Uz pokroviteljstvo grada Čakovca i Turističke zajednice grada Čakovca na ovom turniru nastupilo je 90 streličara iz Slovenije, BiH te Hrvatske.

U prvom djelu pucao se turnirski dio kvalifikacija gdje su domaći streličari osvojili 14 medalja.

U stilu standardnog luka među dječacima do 12 godina Teo Štrukelj osvojio je srebrnu medalju a Mihael Trupković osvojio je brončanu medalju. Među dječacima do 14 godina Fran Kovačić osvaja zlato, Karlo Murk na svojem prvom turniru osvojio je srebrnu medalju, dok je Ian Paska osvojio brončanu medalju.

Među veteranima Stijepan Oehler osvaja brončanu medalju. U stilu olimpijskog luka među dječacima do 12 godina Leon Kolarić zauzeo je četvrto mjesto, a Ivan Lukas Posavec zauzeo je peto mjesto. Među dječacima do 14 godina daleko najbolji bio je Ivo Maček koji je osvojio zlatnu medalju, a Jan Miljan osvaja brončanu medalju. U kategoriji seniora Tihomir Miljan osvojio je brončanu medalju, Mladen Kodba zauzeo je četvrto, a Karlo Cilar peto mjesto. Među veteranima i ovaj puta zlatnu medalju osvaja Mihael Štebih, dok Božidar Vurušić osvaja brončanu medalju.

U stilu dugi luk, kategorije dječaka do 14 godina Karlo Flajšer osvojio je zlatnu medalju. U stilu složenog luka među dječacima do 12 godina zlatnu medalju osvojio je Štefan Granatir. Među kadetima Krunoslav Sušec osvojio je srebrnu medalju, dok je u juniorskoj kategoriji Izak Feher osvojio zlatnu medalju.

U drugom dijelu turnira u svakom stilu luka po četiri najbolja pojedinca u apsolutnoj kategoriji stekli su pravo sudjelovanja u raspucavanju na jabuku za titulu malog Viteza i Viteza grada Čakovca.

U borbu za malog Viteza od naših mladih nada iz Čakovca ušli su: Štefan Granatir, Fran Kovačić, Ian Paska, Karlo Flajšer i Teo Štrukelj.

Nakon napetih polufinalnih borbi u veliko finale ušli su Štefan Granatir, Fran Kovačić i Karlo Flajšer iz Čakovca te Biro Dominik i Niko Horvat iz Lendave. U izuzetno napetoj borbi i nekoliko pogodaka u jabuku titulu Malog Viteza grada Čakovca osvojio je Fran Kovačić. U borbi za velikog Viteza iz Čakovca se plasirao Mihael Štebih, koji je kao pravi kavalir prepustio svoje mjesto Viktoriji Sukser iz Zagreba, koja je u kvalifikacijama bila samo jedan krug slabija. Ponuđenu priliku ona je objeručke prihvatila i preciznim pogotcima u jabuku na kraju Viktorija Sukser iz Zagreba osvoja titulu Viteza grada Čakovca.

 

Ostavi komentar