Vozači iz cijele Europe krenuli su put Međimurja, točnije na speedway stadion Milenium u Donjem Kraljevcu. Radi se o pripremama za sezonu koja nam je pred vratima, a ova staza opet je jedina u Europi na kojoj se vozi u ovako rano doba godine. Jedanaestu godinu zaredom ovaj sportski centar domaćin je speedwayu u Hrvatskoj, sportu koji je posebno atraktivan jer motocikli nemaju kočnice, već samo kvačilo i gas. Postižu brzinu do 100 km/h na stazi dužine 305 m.

Spajanje sportske discipline sa turizmom nije novitet u svijetu, pa tako i Međimurje, lider regije ali i Hrvatske, otvara vrata stranim vrhunskim sportašima i njihovim timovima.
Na treninge su ove godine došli Emil Sayfutdinov, Rus koji iza sebe ima bogatu karijeru s dva svjetska i jednim europskim zlatom, britanska speedway reprezentacija s 15 vozača koji su već odavno pokazali oduševljenje ovim krajem, hranom i prirodom, te mnogi Poljaci, Danci, Česi, Nijemci i Austrijanci koji svoje prve krugove u sezoni voze upravo ovdje.

Jurica Pavlic, naš najbolji vozač koji je prošlu sezonu završio sa zlatnom kacigom na glavi, prestižnim trofejem koji se 67 godina vozi u češkim Pardubicama, ozbiljno se priprema za ovu sezonu. Prednost domaće staze i svakodnevnih treninga te odmjeravanja sa stranim kolegama, svakako će iskoristiti kako bi čim bolje počeo sa speedway sezonom, svojom petnaestom u karijeri.

„Testiranje motora, te svojih psihičkih i fizičkih granica, nikad ne prestaje. Cilj su ove godine kvalifikacije u seriju Europskog prvenstva koje se vozi u Njemačkoj, Latviji, Rusiji i Poljskoj, te kvalifikacije u Speedway GP Challenge. Imam u kalendaru preko 50 utrka u godini, iako ovog puta bez poljske lige, ali to ne umanjuje napor i posao koji ćemo obaviti.“ – rekao nam je Jurica.

Sezona utrka u Donjem Kraljevcu počinje 28. svibnja sa najjačom utrkom ove godine – polufinalom svjetskog prvenstva, Grand Prix Race Off.

 

Ostavi komentar