Međimurske Novine
0°C / 0°C
Čakovec
16.01.2017.
Ponedjeljak
 
 
 
 
SPORT - BORILAČKI SPORTOVI
Kadetske državne prvakinje u katama dolaze ove godine iz KC-a Šenkovec

Kadetske državne prvakinje u katama dolaze ove godine iz KC-a Šenkovec

../../uploads/images/vijesti/201701081757_67693_karate_centar_senkovec_prof__tihomir_grgic_6.png
../../uploads/images/vijesti/201701081758_20728_karate_centar_senkovec_prof__tihomir_grgic_6.png
../../uploads/images/vijesti/201701081758_88093_karate_centar_senkovec_prof__tihomir_grgic_6.png

NAJBOLJI HRVATSKI TRENER ZA KATE U KARATEU U ŠENKOVCU OPET STVARA ŠAMPIONE

Prof. T. Grgić sprema Sabinu, Ingu i Stelu za svjetsku karate scenu!

08.01.2017 18:04 Šenkovec | Piše: mn

Mnogi klubovi za sebe vole reći da rade najbolje i da su samim time i najbolji, što je, naravno, sportski. No, postoje standardi kvalitete koji su temeljeni na stručnosti, odličnoj organizaciji, a sve to onda rezultira uspješnim nastupima i osvajanjem medalja i naslova prvaka. Jedan takav kolektiv zasigurno je i Karate centar Šenkovec.

Stižu rezultati odličnog rada

- Mi smo počeli s radom prije tri godine, kao sekcija Karate kluba Globus i naši najstariji članovi registrirani su kao članovi KK-a Globus. - kazao nam je u razgovoru povodom posljednjih uspjeha mladih karatista iz Šenkovca jedan od njihovih trenera, prof. Tihomir Grgić. - Moram isto tako istaknuti i zadovoljstvo što je registracija udruge Karate centar Šenkovec prije desetak dana privedena kraju, tako da ćemo uskoro nastupati samostalno odnosno pod imenom Karate centar Šenkovec. Teško je možda zasad povući jednu crtu između ta dva kluba s obzirom na to da su treneri isti i da su, kao što sam već spomenuo, naši najstariji karatisti potekli iz tog Kluba. Ono što treba istaknuti jest to da dobro surađujemo i zasad nastupamo zajedno.

Upravo su i posljednji nastupi mladih karatista donijeli nove uspjehe u kratkoj povijesti ovoga sportskog kolektiva iz Šenkovca. Naime, ekipa mlađih kadetkinja sastavu Sabina Petković, Inga Grgić i Stela Horvat u juniorskoj je konkurenciji napravila ono što u Klubu prije nastupa nitko nije ni sanjao - osvojila naslov državnih prvakinja na nedavno održanom prvenstvu u Rijeci.

- Moramo iskreno priznati - kazao je njihov trener profesor Grgić - na prvenstvo u Rijeku išli smo kako bismo vidjeli kako to rade starije kategorije, a vratili se sa zlatnom medaljom u ekipnoj konkurenciji. Moram napomenuti još jednom da naše cure imaju dvanaest godina, a natjecale su se u konkurenciji djevojaka od 18 godina, pobijedivši pritom u polufinalu Karate klub Esseker iz Osijeka, koji u veljači putuje na prvenstvo Europe u Sofiju kao reprezentativna ekipa Hrvatske.

U finalu natjecanja Sabina, Inga i Stela odradile su kate gotovo savršeno, i to protiv ekipe karate kluba Žito iz Osijeka koja je u Sarajevu prije desetak dana osvojila titulu viceprvakinja Balkana. Odlična izvedba kate Kanku sho i još bolja prezentacija bunkai kate donijela im je pobjedu 4 : 1 i titulu državnih prvakinja u juniorskoj konkurenciji. Ovim su rezultatom u istoj godini osvojile titulu državnih prvakinja u konkurenciji do 13 godina i u konkurenciji do 18 godina, što još nikomu u Hrvatskoj u ovom sportu nije uspjelo.

Drugi razlog zbog kojeg se išlo na ovo prvenstvo - kazao je Grgić - bila je mogućnost da četrnaestogodišnja Sabina Petković izbori plasman na Europsko prvenstvo u pojedinačnoj konkurenciji u katama. To se i ostvarilo, Sabina je stigla do finala i bila izjednačena s protivnicom iz Osijeka, ali i toliko uzbuđena zbog dotadašnjega postignutog rezultata da je zbog jedne svoje pogreške (debalansa ravnoteže) izgubila zlato, za kojim žalimo, ali smo svi neizmjerno sretni zbog plasmana na Europsko prvenstvo.

Iz plesa u karate

Četrnaestogodišnja Sabina Petković dolazi iz Prhovca, a karateom se bavi pet i pol godina.

- Moj nekakav prvi izbor bili su atletika i ples. - kazala je viceprvakinja Hrvatske u katama. - Moram reći da sam u karate stigla i ostala zahvaljujući svojim starijim sestrama Luciji i Kristini, koje su također trenirale, a na treninge sam onda s njima odlazila i ja. Nažalost, zbog fakultetskih i poslovnih obaveza one se danas više ne bave aktivno karateom, ali su zato meni velika podrška. Svoj put u karateu Sabina je započela u Nedelišću, no, kako smo čuli od njezinih trenera, ubrzo je kvalitetom nadrasla svoje vršnjakinje i plan je bio da promijeni klub i karijeru nastavi u Čakovcu. Tada se na inicijativu i prijedlog profesora Grgića priključila Sari i Ingi u Šenkovcu kao treća članica ekipe koja je ovih dana postala ponovno zlatna osvojivši treći naslov državnih prvakinja. - U Nedelišću sam više radila borbe, - otkriva nam još Sabina - no dolaskom u Šenkovec prebacila sam se na kate, što je na kraju donijelo uspjeh meni i mojoj ekipi. Kada je u pitanju moja budućnost u ovom sportu, mislim da neću odustati dok ne stignem do crnog pojasa, pa ni onda, a želja je svakako i nastup na Olimpijskim igrama.

Stela Horvat i Inga Grgić u karate su također stigle iz plesa. Naime, obje su bile dugogodišnje članice Studija suvremenog plesa “Teuta”, međutim, između dviju sportskih ljubavi izabrale su karate. Stela nam je otkrila kako zapravo između karatea i plesa ima puno sličnosti, jer pripremajući se za kvalitetnu izvedbu kata (koje moraju ponavljati tisuću petsto pedeset puta, pa onda još dva puta toliko, kažu uz osmijeh), treba uskladiti sve ono čega ima i u plesu, elemente pokreta i usklađivanje ritma i tako do savršenstva. - Sve je definirano i svaki pokret treba napraviti točno želiš li biti među najboljima. - zaključuje Stela.

No, cure se ne žale, jer kažu da su dobro društvo i da čekaju svaki trening kao bi se vidjele i porazgovarale o svim važnim stvarima koje su se dogodile između dva treninga.

Inga Grgić, 12-godišnjakinja iz Šenkovca, za sebe kaže da je krenula prirodnim putem, odnosno očevim stopama. Gimnastika, jahanje i plesanje bili su sportovi kojima se bavila dok je bila “mala”, a sada je već šest godina posvećena samo karateu. - Mnogi me znaju pitati jesam li se pod očevim pritiskom odlučila za karate, no nije tako, jednostavno je ljubav prema ovom sportu bila prevaga. Moram isto tako reći da je tata (Tihomir Grgić), čovjek koji voli šalu i voli se s nama i zezati, ali kada je potrebno ozbiljno raditi ili kad se na treningu mi cure znamo malo zapričati, zna biti i strog. Kod nas je zanimljivo i to što ponekad karate znamo iz dvorane ponijeti i kući, pa razgovarati recimo i za vrijeme ručka o tome što je bilo dobro, što nije valjalo, no tu je onda naša mama korektor, koji nam daje do znanja gdje je mjesto i vrijeme za razgovor.

Sve bolja i muška kadetska ekipa

Naravno, uz cure se ne smije zaboraviti ni na dečke. Naime, na prvenstvu u Rijeci sudjelovala je i kadetska ekipa Karate centra Šenkovec u sastavu Roko Štokić, Filip Balent i Adrian Fajfar. U brojnoj konkurenciji po kategorijama kadetska ekipa Centra stigla je do 3. mjesta. Nastup je, kažu dečki, bio dobar, no možda nam nedostaje još malo snage i eksplozivnosti, ali i na tome ćemo poraditi do sljedećeg natjecanja. Četrnaestogodišnji Adrian Fajfar iz Selnice u pojedinačnoj konkurenciji glatko je prošao prva dva kola, a meč za finale izgubio je od višestrukoga državnog prvaka, Luke Koščevića iz Ivanić-Grada. 

Zahvaljujući SRC-u Goričica odlični uvjeti za rad

- Klub je razvio strategiju za naredni period, a glavni su ciljevi uključivanje mladih u sport, ali i ostvarivanje vrhunskih rezultata na državnoj, europskoj i svjetskoj razini. Preduvjeti za to su postavljeni. Prvi je svakako stručan i obrazovan trenerski kadar, a drugi, ali ne manje važan preduvjet, jesu vrhunski uvjeti za rad, u čemu će pomoći dvorana SRC- a Goričica u Šenkovcu koja u potpunosti zadovoljava uvjete, opremljena je s tatami strunjačama i u njoj šenkovečki karatisti imaju dovoljan broj termina za treninge koji odgovaraju svim polaznicima. - kazao je trener Tihomir Grgić.

Kada je riječ o budućnosti Kluba i tomu žele li prije svega kvalitetu, masovnost ili oboje, Grgić kaže: - Ne bih želio da me netko možda krivo razumije, ali s ovim brojem članova (tridesetak karatista) neću reći da smo na maksimumu kapaciteta, no pokušat ćemo u budućnosti ostvariti upravo optimum masovnosti i kvalitete. Ovi pojedinci i ekipe s kojima radim imaju u nekoj mojoj viziji mjesto pod ovim nebom hrvatskog karatea i, ako se održe u ovom sportu, pred njima je svijetla budućnost, jer radim sa svim reprezentativnim selekcijama i ne vidim tko bi ih u doglednoj budućnosti mogao pobijediti, govorim, naravno, o ženskoj ekipi. Inga je državna prvakinja, Sabina je ovu godinu viceprvakinja, a izgubila je zlato, možemo reći, zbog one sportske i dječje radosti, zbog plasmana na Europsko prvenstvo, Stela iz dana u dan napreduje, tako da smatram da imamo što tu reći. To su kategorije u kojima, kada se kreće sa službenim prvenstvima Europe i svijeta i kada jednom zasjednete na tu poziciju, drugi se moraju dosta potruditi da vas pobijede. Naše su cure u svojoj kategoriji već treću godinu nepobjedive, s obzirom na to da, kao što sam spomenuo, treniram i seniorsku ekipu i vidim tu jedan prazan prostor koji čeka da se popuni kada Inga, Sabina i Stela napune šesnaest godina i mogu se početi natjecati u seniorskoj konkurenciji.

 
 
MEĐIMURJE - POLITIKA
HRAST i HDS idu zajedno na lokalne izbore u Međimurskoj županiji

14.01.2017

Čakovec

Galerija fotografija

HRAST i HDS idu zajedno na lokalne izbore u Međimurskoj županiji

Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku i Hrvatska demokršćanska stranka potpisali su 13. siječnja u Čakovcu Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore 2017. godine na području Međimurske županije. Sporazum su svojim potpisima potvrdili mr. sc. Hrvoje Šlezak, predsjednik Međimurske podružnice stranke Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku, inače državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i mr. sc. Franjo Cimerman, član Predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke Međimurske župani

Pročelnik Alen Kajmović odlazi u firmu Danka Končara

Pročelnik Alen Kajmović odlazi u firmu Danka Končara

Alenu Kajmoviću ovo je drugi put da tijekom mandata napušta mjesto pročelnika u Međimurskoj županiji. Pročelničko mjesto napustio je i zbog dužnosti u Vladi Zorana Milanovića, kada je bio zamjenik ministra kultureU petak, 13. siječnja, malom sve

Darko Horvat: Za vraćanje INA-e nije potrebna privatizacija HEP-a!

Darko Horvat: Za vraćanje INA-e nije potrebna privatizacija HEP-a!

Prodaja dijela HEP-a da bi se vratila upravljačka prava nad INA-ov tema je javne rasprave koja traje već 15-ak dana. Ovo ima zagovornike, ali kako se trenutno čine puno je više protivnika procesa koji je najavio premijer Plenković. - Za vraćanje upra

Boravak Predsjednice RH u Međimurju već počinje davati prve rezultate

Boravak Predsjednice RH u Međimurju već počinje davati prve rezultate

Međimurska županija ima ideje, rješenja i spremne projekte vrijedne oko 2 milijarde kuna koje, uz one koje je aplicirala u zadanom roku, no svjesni kako je na putu njihovih ostvarenja neophodna i podrška države, svaki radni sastanak u okviru nedavnog

 
 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

Sanjkanje u Starom gradu

Sanjkanje u Starom gradu

Sajam u Čakovcu 11.01.2017.

Sajam u Čakovcu 11.01.2017.

Zimske radosti 2017

Zimske radosti 2017

 
 
NAJNOVIJE

Filip Novak viceprvak države u u kategoriji mlađih kadeta do 67 kg!

Karatist Filip Novak laskavu titulu osvojio je na državnom prvenstvu koje je održano 4. prosinca u Zagrebu. Natjecanje je održano u dvorani centra „Vinko Bek“ i Filip je nastupio u tri borbe. Prvu je pobijedio predstavnika KK Samobor 6:1, drugu je pobijedio natjecatelja iz Splita rezultatom 3:1, a u finalu je pobijeđen tijesnom razlikom 0:1 od predstavnika KK Tad Rijeka. Protivnik je pobjedu dobio nakon neriješenog rezultata 1:1 žalbom trenera KK Tad Rijeka na dosuđeni bod Filipu zbog prejakog kontakta tj. samo ugrožavanja natjecatelja Tad Rijeke koja je usvojena.  Filipu je ovo prvenstvo veliki povratak nakon što prošle godine zbog ozljede nije uspio osvojiti naslov.

Karatistica Globusa Elena Kečkeš na Balkanskom prvenstvu

Od 9. do 11. prosinca u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) održano je 17. Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, kadetkinje, juniorke, juniorke i mlađe seniore i mlađe seniorke.U prepunoj dvorani KSC Vogošća nastupilo je 863 mladih karatista iz 11 država (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Turska).  Za reprezentaciju Hrvatske nastupila je i karatistica Globusa iz Čakovca Elena Kečkeš koja je u jakoj konkurenciji u kategoriji kadetkinje borbe do 47kg svoj nastup završila u 2. kolu porazom od domaće predstavnice. Elena je odlično otvorila borbu i vodila skoro do samog kraja, no zbog nepažnje i nedostatka sreće u zadnjim sekundama borbe izgubila je prolaz u sljedeće kolo. Na prvenstvu je trebala nastupiti i Lucija Ružaj iz KK Globus iz Čakovca koja je nažalost zbog ozljede morala odustati od nastupa.

Pridružite se wing chun klubu Međimurje iz Selnice

U petak, 23. prosinca, u dvorani stare škole u Selnici wing chun klub Međimurje iz Selnice održao ju demonstraciju wing chuna.Kako se vježba ova kineska vještina samoobrane pokazali su sifu (učitelj) Darko Bek, izravni učenik majstora Leung Yina iz Hong Konga, sifu Krunoslav Tišlarić, njegov prvi učenik, te sifu Filip Granatir, voditelj kluba u Selnici. Zainteresirani polaznici uživali su u zanimljivom predavanju, a kasnije i u druženju u ugodnoj atmosferi. Wing chun je vjerojatno najpoznatiji stil kineskog kung fua, koji se već dugo i predano vježba na području Međimurja. Ova zanimljiva i praktična vještina odlična je za jačanje tijela i poboljšanje zdravlja.  - Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na treninzima u staroj školi u Selnici, utorkom, četvrtkom i subotom od 19h do 21h. Za sva pitanja nazovite na telefon 095 858 2959 - kažu iz klub

I karatisti Globusa odlični na prvenstvu Hrvatske u katama

U subotu, 17. prosinca, u Rijeci je održano prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u katama.Na natjecanju su nastupili i karatisti Karate Centra Šenkovec koji se natječu za Karate klub Globus: Sabina Petković u konkurenciji kadetkinja u katama, Adrian Fajfar u konkurenciji kadeta u katama, Stela Horvat, Inga Grgić i Sabina Petković nastupile su ekipno u konkurenciji juniorki, a Roko Škorić, Filip Balent i Adrian Fajfar nastupili su ekipno u konkurenciji juniora u katama. Kategorije su bile vrlo brojne pa je za ostvarenje dobrog rezultata trebalo odraditi četiri ili pet izvedbi. Natjecanje su otvorile ekipe u katama. U konkurenciji juniora do 3. mjesta je uspjela doći ekipa Globusa mlađih kadeta. Nastup je bio dobar,ali za bolji plasman nedostaje još malo snage i eksplozivnosti u izvedbama. Ekipa mlađih kadetkinja je u juniorskoj konkurenciji napravila ono što nitko nije ni sanjao. U polufinalu pobjeđuju reprezentativnu ekipu juniorki iz Karate kluba Esseker iz Osijeka (uzrast do 18 godina) koja u veljači putuje na prvenstvo europe u Sofiju. U finalu natjecanja rade protiv ekipe karate kluba Žito iz Osijeka koja je u Sarajevu prije 10 dana osvojila titulu viceprvakinja Balkana. Odlična izvedba kate Kanku sho  i još bolja prezentacija iste tzv. bunkai donose našim curama pobjedu 4 : 1 i titulu državnih prvakinja u juniorskoj konkurenciji. Ovim su u istoj godini osvojile titulu državnih prvakinja i u konkurenciji do 13 godina i u konkurenciji do 18 godina što još nikom nije uspjelo. Adrian Fajfar u pojedinačnoj konkurenciji glatko prolazi prva dva kola,ali onda gubi meč za finale od višestrukog državnog prvaka Luke Koščevića iz Ivanić Grada. U meču za broncu nije bilo više dovoljno motiva i Adrian rezultatom 2 : 3 ostaje bez medalje koja mu, objektivno, po kvaliteti pripada. Sabina Petković imala je najteži zadatak. Morala je biti bolje plasirana od konkurentice za odlazak na prvenstvo Europe. Na njenoj strani bila je i državna prvakinja u konkurenciji mlađih kadetkinja. Međutim, izrazito motiviranim nastupom Sabina je uvjerljivo bolja od konkurencije i osigurava finale, medalju i nastup na predstojećem europskom prvenstvu u Sofiji. Nažalost u finalu svojom nepažnjom ostaje bez sigurne zlatne medalje, ali veselje zbog ulaska u reprezentaciju i pojedinačnog nastupa na prvenstvu Europe bilo je preveliko da bi se odradilo koncentrirano finale. Dominacija u mlađim dobnim kategorijama napokon je dosegla svoju potvrdu kvalitete i u službenoj kategoriji i samo nas još dvije godine dijele i od rekao bih sigurnog nastupa i naših ekipa na europskim i svjetskim natjecanjima i duže vladavine u ovoj disciplini karate sporta. Ekipu je na natjecanje vodio trener Tihomir Grgić, prof.

Karatistice Karate centra Šenkovec pomele konkurenciju u Rijeci

Karatisti Karate centra Šenkovec nižu sportske uspjehe.Karatisti su na državnom prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u katama koje je održano dana 17. prosinca u Rijeci ostvarili vrhunske rezultate. Natjecanje su otvorile ekipe u katama. U konkurenciji juniora do 3. mjesta je uspjela doći naša ekipa mlađih kadeta.  Ekipa mlađih kadetkinja je u juniorskoj konkurenciji napravila ono što nitko nije ni sanjao. U polufinalu pobjeđuju reprezentativnu ekipu juniorki iz Karate kluba Esseker iz Osijeka (uzrast do 18 godina) koja u veljači putuje na prvenstvo europe u Sofiju.  U finalu natjecanja rade protiv ekipe karate kluba Žito iz Osijeka koja je u Sarajevu prije 10 dana osvojila titulu viceprvakinja Balkana. Odlična izvedba kate Kanku sho i još bolja prezentacija iste tzv. bunkai donose curama pobjedu 4:1 i titulu državnih prvakinja u juniorskoj konkurenciji. Ovim su u istoj godini osvojile titulu državnih prvakinja i u konkurenciji do 13 godina i u konkurenciji do 18 godina što još nikom uspjelo nije. Adrian Fajfar u pojedinačnoj konkurenciji glatko prolazi prva dva kola, ali onda gubi meč za finale od višestrukog državnog prvaka Luke Koščevića iz Ivanić Grada.  Sabina Petković imala je najteži zadatak. Morala je biti bolje plasirana od konkurentice za odlazak na prvenstvo Europe. Na njenoj strani bila je i državna prvakinja u konkurenciji mlađih kadetkinja. Međutim , izrazito motiviranim nastupom Sabina je ubjedljivo bolja od konkurencije i osigurava finale,medalju i nastup na predstojećem europskom prvenstvu u Sofiji. Nažalost u finalu svojom nepažnjom ostaje bez sigurne zlatne medalje ,ali veselje zbog ulaska u reprezentaciju i pojedinačnog nastupa na prvenstvu Europe bilo je preveliko da bi se odradilo koncentrirano finale. Dominacija u mlađim dobnim kategorijama napokon je dosegla svoju potvrdu kvalitete i u službenoj kategoriji i samo nas još dvije godine dijele i od rekao bih sigurnog nastupa i naših ekipa na europskim i svjetskim natjecanjima i duže vladavine u ovoj disciplini karate sporta. Foto: Općina Šenkovec/Facebook

Wing Chun Kung Fu prezentacija u Selnici

Zanimljiva prezentacija danas u Selnici.Povodom otvaranja Wing Chun Kung Fu Kluba u Selnici održat će se javna prezentacija u staroj školi. Svi ljubitelji borilačkih vještina su pozvani da uveličaju ovaj događaj. Prezentacija počinje danas, 23. prosinca u 18,30 sati.

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
-7°C / 1°C
16.01.2017.
18:22
-1 °C
12 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

80 %

76 % / 86 %
VJETAR: 1 m/s
1 m/s / 2 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA