U sklopu trodnevnog boravka u Međimurju i izmještanja ureda u Čakovec predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je 15. prosinca Nacionalni gimnastički centar ATON u Nedelišću.

Predsjednicu su u hramu hrvatske gimnastike dočekali načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec, predsjednik Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Željko Jakopec, sportski direktor Mario Vukoja i tajnik Marijan Vugrinčić.

Načelnik Dania poželio je predsjednici dobrodošlicu i poklonio joj je „međimurski ceker“ s tradicionalnim delicijama kraja između Mure i Drave. Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec, ujedno i vlasnik NGC ATON predsjednici je rekao da je zbog centra drastično porastao broj djece koja se bave gimnastikom. Osim toga poboljšali su se rezultati hrvatske vrhunske gimnastike, osvajaju se medalje na velikim natjecanjima, a u Nedelišće za svoje pripreme odabiru brojne europske i svjetske ekipe dolaze na pripreme.

Predsjednik kluba Jakopec upoznao je Grabar-Kitarović s programima kroz koje prolazi sve više djece. Istaknuo je da većina njih ili ostaje u gimnastici ili odabire neki drugi sporta, ali svi izrastaju u zdrave sportske osobe. Sportski direktor Vukoja pak se zahvalio čelnoj osobi države što je u svom zgusnutom rasporedu našla mjesta da posjeti ATON i Nedelišće.

– Vaša potpora nam je veliki podstrek za daljnji rad – kazao je Vukoja.

Predsjednica je pohvalila odličnu organiziranost gimnastike u Čakovcu i Nedelišću za koje je rekla da su dobar primjer kako se treba raditi s najmlađima.  – Vaš klub ima odličnu formulu kako se iz masovnosti može izvući vrhunski rezultat – naglasila je predsjednica.

Grabar-Kitarović razgovarala je i sa srebrnim olimpijcem Filipom Udeom kojemu je zaželjela sreću u daljnjoj karijeri i izrazila nadu kako će osvojiti još medalja za svoju domovinu. Usprkos brojnim protokolarnim obvezama odvojila je vremena i fotografirala se sa svim gimnastičarima u dvorani, od najmanjih vježbača i njihovih roditelja, reprezentativaca pa do trenera.

 

Ostavi komentar