6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Uvjerljiva pobjeda Davora Bernardića među međimurskim SDP-ovcima

Od 1192 člana SDP-a u Međimurju unutarstranačkim izborima odazvalo se njih 830, a 827 glasova bilo je važećih. Najveći favorit među međimurskim SDP-ovcima Davor Bernardić dobio je 555 glasova ili 67,11 posto.
Da se pita međimurske članove SDP-a ne bi bilo drugog kruga u glasovanju za novog predsjednika. U subotu je čak 67,11 posto, odnosno 555 članova stranke u Međimurju zaokružilo ime Davora Bernardića za nasljednika Zorana Milanovića na čelu trenutačno najveće hrvatske oporbene stranke. To su prvi neslužbeni rezultati koje smo dobili iz međimurskog SDP-a.
Očekuje se da će najveći Bernardićev rival biti bivši ministar policije Ranko Ostojić koji je od međimurskih članova dobio zadovoljavajući 114 glasova. Treći po broju glasova bio je Tonino Picula s 80, a četvrti Orsat Miljanić 67. Karolina Leaković koja je najavila u slučaju pobjede veliki zaokret ulijevo, što priželjkuju kod ove stranke istinski ljevičari loše je prošlo kod nas sa samo 7 glasova, dok je Gordana Sobol dobila tek 4 glasa. Bez glasova u Međimurju ostala je Vesna Škulić.
Ostaje za vidjeti kako su glasovali SDP-ovci u ostatku Hrvatske, kako bi se znalo tko je pobjednik, odnosno hoće li biti potreban još jedan krug glasovanja za novog predsjednika.
SDP-ovci novog predsjednika biraju na tajnim izborima po sustavu: jedan član – jedan glas.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE