13.1 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Franjo Makovec najavio da se više ne namjerava kandidirati za mandat

Franjo Makovec dao nam je u razgovoru povodom Dana općine ekskluzivnu informaciju da se na sljedećim lokalnim izborima više neće kandidirati za načelnika Općine Sveti Martin na Muri.
Teško je bez njega zamisliti tu Općinu čiji se razvoj u posljednje 24 godine vezuje za njegovo vodstvo. Na naše pitanje misli li on to ozbiljno kazao je: – Nitko sretniji od mene ako me nitko ne bude trebao nakon 21. svibnja iduće godine, jer znači da smo sve odradili do kraja i da sve funkcionira. Ako me budu trebali, ja sam tu u svakoj varijanti.
Dosta je, iscrpilo me dosadašnjih šest mandata
Pitamo ga pa što će onda raditi jer često je bio znak jednakosti između načelnika Makovca i Općine Sveti Martin na Muri.
– Pa ja imam 68 godina i to su respektabilne godine. Tih šest mandata ipak me iscrpilo. Čovjek više nema pravi poticaj, klik za neke stvari. Sada radiš zato što si uhodan, najvažnije je iskustvo, a to možda nije dovoljno. Političko tržište u Svetom Martinu isto se mora otvoriti. – kaže Makovec, te dodaje: – Kako će ono izgledati, hoće li to biti jedan, dva, tri mandata, to ćemo vidjeti. Ako taj netko sljedeći neće dobro raditi, bude ga netko ‘zgazio’ za četiri godine. To je odluka iza koje nema uzmaka. – rekao nam je jedan od najdugovječnijih međimurskih načelnika, koji je odradio čak šest punih mandata.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,190FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE