Međimurske Novine
0°C / 0°C
Čakovec
29.09.2016.
Četvrtak
 
 
 
 
MEĐIMURJE - CRNA
Foto: rr

Foto: rr

../../uploads/images/vijesti/201603041050_31131_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png
../../uploads/images/vijesti/201603041051_33262_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png
../../uploads/images/vijesti/201603041051_67517_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png

UZNEMIRUJUĆI DOGAĐAJ USRED NAŠEG GRADA

FOTO: Mahao mačetom u centru Čakovca i oštetio ugostiteljski objekt

04.03.2016 11:10 Čakovec | Piše: sž

Građane Čakovca oko 10:25 uznemiro je prizor čovjeka koji leži na cesti na Trgu Republike.

Muškarac koji leži na podu izgleda ozlijeđeno, a drugi muškarac mu pomaže.

Djelatnici Policijske uprave međimurske trenutno su još na mjestu događaja i ispituju što se točno dogodilo. Kako saznajemo policija je u 10:22 dobila poziv o uznemiravanju javnog reda i mira na adresi Trg Republike u Čakovcu.

Kako saznajemo od policije muškarac rođen 1961. godine mahao je mačetom na trgu i oštetio plastični šator/tendu ugostiteljskog objekta.

Neslužbeno saznajemo da se radi o objektu Big Ben na Trg Republike. A mačetom je navodno mahao muškarac iz Čakovca.

Policija još istražuje točno što se dogodilo, jer kako se vidi na fotografijama izgleda da je muškarac koji je mahao mačetom nakon toga svladan te završio na podu i prije nego je policija došla.

 
 
MEĐIMURJE - POLITIKA
Mladen Novak  kandidat za župana

27.09.2016

Čakovec

Mladen Novak kandidat za župana

Odluka o tome donesena je jednoglasno, podržala ju je i gradska organizacija SDP-a Čakovec. Svi pušemo u jedan rog, kazao je Mladen Novak, predsjednik županijske organizacije SDP-a Međimurske organizacije. Županijska organizacija SDP-a odlučila je da će imati svog kandidata za župana i to će biti Mladen Novak, predsjednik županijske organizacije SDP-a. Odluka o tome donesena je jednoglasno, podržala ju je i gradska organizacija SDP-a Čakovec. Svi pušemo u jedan rog, kazao je Mladen Novak, pr

Načelnik Lisjak: Od prodaje Šampiona odustao je vlasnik, a ne ja

Načelnik Lisjak: Od prodaje Šampiona odustao je vlasnik, a ne ja

Načelnik općine Domašinec Dragutin Lisjak je na internetskoj stranici općine priopćio da vlasnik diskoteke "Šampion" odustaje od prodaje, te je zatražio raskid ugovora od općine Domašinec. Dokument je na stranici Općine Domašinec objavljen 23.

Posavec: Narodna koalicija više ne postoji, u Saboru stranke same

Posavec: Narodna koalicija više ne postoji, u Saboru stranke same

Matija Posavec (HNS) gostovao je N1 televiziji gdje je govorio o nizu aktualnih političkih tema.Kazao je da njegovoj stranci mandati u Saboru znače itekako puno, jer su izbori potvrdili da se radi o stranci centra s podrškom od 7 do 8 posto, a ne jedan

Križovo je njihov dan

Križovo je njihov dan

Načelnik općine Zdravko Mlinarić i zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Štefanija Jambrošić podijeli su općinska priznanja. Dobitnici Pečata Općine Vratišince su DVD Vratišinec, Mihael Grbavec, Slavica Horvat i Mladen Mađarić. Na župni b

 
 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

Dani turizma u Čakovcu

Dani turizma u Čakovcu

Dobitnici rektorovih nagrada

Dobitnici rektorovih nagrada

Odlična subotnja zabava

Odlična subotnja zabava

 
 
NAJNOVIJE

Sudar dva auta u Čakovcu; nađena stara bomba; provala u ribički dom

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 72 poziva.Od toga je 26 poziva bilo namjenskih i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji:- za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) - 8 poziva; - za policiju (OKC PUM) – 11 poziva; - za vatrogasce (JVP Čakovec) – nije bilo poziva;- za ostale službe – 7 poziva.U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 6 poziva. Za jedan poziv su izašli na intervenciju, dva poziva su bila lažna, dok za tri poziva nije bilo potrebe za intervencijom. Od događaja ŽC 112 izdvaja: 27.09.2016.16:08 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o sudaru dva osobna vozila u Čakovcu. Materijalna šteta.16:40 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu da je prilikom radova na iskopavanju u Čakovcu, Travnička ulica , pronađena bomba.>> U Čakovcu nađena bomba iz 2. svjetskog rata    18:13 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o provali u ribički dom u Pribislavcu.Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima danas neće biti struje u vremenu od 08:00 do 13:00 sati:U Gornjem Mihaljevcu:- Od kbr. 6 do 18 i od kbr. 82 do 96.U Šenkovcu od 08:30 do 13:00 sati:- U ulicama Vlade Bukovca od kbr. 1 do kbr. 9, 32, 34,- Budina od kbr. 1 do 59 i od kbr. 2 do 10.U Belici:- Ljudevita Gaja od kbr.1 do kbr.18a,- Kralja tomislava od kbr. 100 do 105 i od kbr. 107 do 116.- Braće Radića.

U Čakovcu nađena bomba iz 2. svjetskog rata

PU međimurska javlja o bombi.Danas, oko 16:40 sati, u Čakovcu u nastavku Travničke ulice, prilikom izvođenja radova na kanalizaciji nađena je bomba.Prema onome što javlja policija radi se o bombi zaostaloj iz 2. svjetskog rata. Odmah su na lokaciju poslani policajci protueksplozivne zaštite Policijske uprave međimurske koji osiguravaju područje. Ovo je već drugi put da je ove godine na čakovečkom Jugu nađena stara bomba prikom radova na kanalizaciji. Isto se dogodilo 31. ožujka.>> FOTO: Na čakovečkom Jugu nađena bomba iz Drugog svjetskog rataU ovakvim slučajevima, kada se radi o starim i potencijalno vrlo opasnim bombama, pirotehničare procijene je li sigurnije onesposobiti ili detonirati bombu na mjesti gdje je nađena ili ju preseliti na drugu lokaciju pa uništiti.Detalji će biti poznati sutra.

U čakovečkom kafiću zaposlenici ukraden novčanik

Nepoznati počinitelj u čakovečkom kafiću ukrao je novčanik, vlasništvo 25-godišnje zaposlenice.Jučer, 26. rujna u poslijepodnevnim satima u Ulici kralja Tomislava iz torbice ostavljene u garderobnom ormariću ukrao je novčanik u kojem se nalazio novac, bankovne kartice i razni dokumenti. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Lopov ukrao tri akumulatorske bušilice i kozmetički aparat

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 37-godišnjak s područja općine Pribislavec počinio kazneno djelo krađe.Naime, u četvrtak, 1. rujna oko 16 sati u Prelogu, Ulici Zrinskih s prodajne police u trgovačkom centru ukrao je tri akumulatorske bušilice i električni kozmetički aparat.Materijalna šteta procjenjuje se na oko dvije tisuće kuna.Ukradeni predmeti oduzeti su od osumnjičenog te će se vratiti vlasniku. Protiv 37-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Vandalizirana fasada škole i ambulante u Podturnu

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 80 poziva. Od toga je 30 poziva bilo namjenskih i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji:- za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) - 14 poziva; - za policiju (OKC PUM) – 10 poziva; - za vatrogasce (JVP Čakovec) – 1 poziv;- za ostale službe – 5 poziva.U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 8 poziva. Za jedan poziv su izašli na intervenciju, dva poziva su bila lažna, dok za 5 poziva nije bilo potrebe za intervencijom. Od događaja ŽC 112 izdvaja: 26.09.2016.10:42 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o vandalizaciji fasada škole i ambulante u Podturnu.14:04 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o krađi grožđa u vinogradu u Zaveščaku.

Čakovec: Dvije žene ostale bez torbica i novčanika

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirane teške krađe.Ipak je evidentirano 10 krađa. Policija je izdvojila dvije.U petak, 23. rujna u večernjim satima u Čakovcu, Ulici Otona Župančića, nepoznati počinitelj s terase obiteljske kuće, vlasništvo 64-godišnjakinje, ukrao je torbicu u kojoj se nalazio mobitel te novčanik s novcem, bankovnim karticama i raznim dokumentima.Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.U nedjelju, 25. rujna oko podneva u Čakovcu, Ulici Josipa Štolcera Slavenskog, nepoznati počinitelj je iz nezaključane kuće, vlasništvo 81-godišnjakinje, ukrao je torbicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, bankovnim karticama i raznim dokumentima.Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
14°C / 19°C
29.09.2016.
05:13
17 °C
12 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

90 %

83 % / 91 %
VJETAR: 1 m/s
1 m/s / 2 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA