Međimurske Novine
14°C / 24°C
Čakovec
26.05.2016.
Četvrtak
 
 
 
 
MEĐIMURJE - CRNA
Foto: rr

Foto: rr

../../uploads/images/vijesti/201603041050_31131_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png
../../uploads/images/vijesti/201603041051_33262_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png
../../uploads/images/vijesti/201603041051_67517_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png

UZNEMIRUJUĆI DOGAĐAJ USRED NAŠEG GRADA

FOTO: Mahao mačetom u centru Čakovca i oštetio ugostiteljski objekt

04.03.2016 11:10 Čakovec | Piše: sž

Građane Čakovca oko 10:25 uznemiro je prizor čovjeka koji leži na cesti na Trgu Republike.

Muškarac koji leži na podu izgleda ozlijeđeno, a drugi muškarac mu pomaže.

Djelatnici Policijske uprave međimurske trenutno su još na mjestu događaja i ispituju što se točno dogodilo. Kako saznajemo policija je u 10:22 dobila poziv o uznemiravanju javnog reda i mira na adresi Trg Republike u Čakovcu.

Kako saznajemo od policije muškarac rođen 1961. godine mahao je mačetom na trgu i oštetio plastični šator/tendu ugostiteljskog objekta.

Neslužbeno saznajemo da se radi o objektu Big Ben na Trg Republike. A mačetom je navodno mahao muškarac iz Čakovca.

Policija još istražuje točno što se dogodilo, jer kako se vidi na fotografijama izgleda da je muškarac koji je mahao mačetom nakon toga svladan te završio na podu i prije nego je policija došla.

 
 
MEĐIMURJE - POLITIKA
HDZ Donji Kraljevec: Raduje nas novac za Dom kulture u D. Pustakovcu

25.05.2016

Čakovec

Galerija fotografija

HDZ Donji Kraljevec: Raduje nas novac za Dom kulture u D. Pustakovcu

HDZ Donji Kraljevec raduje što je Općina Donji Kraljevec, kako kažu, nakon jalovih tri godine u kojima sadašnja vlast SDP i HSS nije dobila ni lipe iz državne razine, ponovno dobila 100 000 kuna za jedan objekt u općini. - Radi se o završetku dogradnje Doma kulture u Donjem Pustakovcu, kojeg je postojeća vlast tri godine izbjegavala završiti iz razloga što su radovi započeti u vrijeme kad je HDZ bio na vlasti u Općini. Za taj objekt već dvije godine u općinskom proračunu bila su osigurana sre

Članovi Živoga zida na čakovečkoj tržnici promovirali svoj program

Članovi Živoga zida na čakovečkoj tržnici promovirali svoj program

U subotu, 21. svibnja, su članovi Živoga zida Međimurje posjetili čakovečku tržnicu kako bi promovirali svoj program za poljoprivrednike, a osobito Nacionalni akcijski plan za organsku poljoprivredu.Zadržali su se u razgovoru s proizvođačima i pro

Međimurski HNS pripreme za lokalne izbore počeo dan nakon izbora 2013.

Međimurski HNS pripreme za lokalne izbore počeo dan nakon izbora 2013.

Ivan Vrdoljak, predsjednik Hrvatske narodne stranke, 19. svibnja bio je u Međimurju u gdje je posjetio HNS u našoj županiji.U sklopu posjeta je održana i konferencija za medije u Čakovcu.- HNS je stranka koja puno radi, stranka zdravog razuma i rezult

Županijska skupština o mrazu, timovima hitne i regionalizaciji

Županijska skupština o mrazu, timovima hitne i regionalizaciji

Današnja 19. sjednica Skupštine Međimurske županije je ovog puta trebala biti obilježena mnogobrojnim izvješćima o radu i poslovanju institucija i poduzeća u vlasništvu Međimurske županije, kao i županijskim obračunom proračuna za 2015. godin

 
 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

25 Utrka grada Čakovca

25 Utrka grada Čakovca

Massimo u Areni Varaždin

Massimo u Areni Varaždin

Majurško španceranje

Majurško španceranje

 
 
NAJNOVIJE

Rekorder akcije Alkohol imao 2,54 promila

U noći s 21. na 22. svibnja policijski službenici PU Međimurske u suradnji s kolegama iz PU varaždinske proveli su operativne akciju „Alkohol“.Tijekom akcije ukupno su utvrđena 23  prekršaja, od čega:    - 12 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola,    - prekršaj nepropisne brzine,    - dva prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,    - prekršaj ne postupanja po znaku policijskog službenika,    - prekršaj neregistriranog vozila,    - prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te     - pet ostalih  prekršaja.    Najveća zabilježena koncentracija alkohola od 2,54 promila utvrđena je u nedjelju 22. svibnja, sat i 42 minute nakon ponoći u Gardinovcu, kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Sudar dva auta u Svetom Križu

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 52 poziva. Od toga je 16 poziva bilo namjenskih i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji:- za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) - 6 poziva; - za policiju (OKC PUM) – 5 poziva; - za vatrogasce (JVP Čakovec) –  nije bilo poziva;- za ostale službe –  5 poziva.U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 8 poziva. Tri poziva su bile lažne dojave, dok za 5 poziva nije bilo potrebe za intervencijama.  Od događaja ŽC 112 izdvaja:23.05.2016.  08:23 – ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći u Svetom Križu. Sudar dva osobna vozila, materijalna šteta.

Vikend: Dvije osobe teško ozlijeđene u prometnima i dvije lakše

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se 13 prometnih nesreća, četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su dva sudionika teže i dva lakše ozlijeđena, te devet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:- neprilagođena brzina - tri prometne nesreće,- nepoštivanje prednosti - tri prometne nesreće,- nepropisno obilaženje - jedna prometna nesreća, - ostale greške - šest prometnih nesreća.Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod četiri vozača osobnih automobila, a najveća koncentracija alkohola od 2,29 promila utvrđena je kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom u Novom Selu Rok.

Dijete umrlo: Optužnica protiv liječnice za nesavjesno liječenje

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage, 12. svibnja 2016. podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatske državljanke rođene 1974. godine.Optužnica je podignuta zbog počinjenja kaznenog djela nesavjesnog liječenja iz Kaznenog zakona. >> Istraga protiv liječnice: Dijete umrlo neposredno pred porod Okrivljenicu se tereti da je u ožujku 2015. godine kao dežurna liječnica na odjelu u bolnici, prilikom pregleda trudnice koja je zbog trudova dovezena u rodilište, propustila ispravno očitati prijemni CTG zapis i uočiti da se radi o patološkom zapisu koji nalaže žurno dovršenje trudnoće. Tereti ju se da je propustila obaviti porod hitnim carskim rezom zbog čega je dijete neposredno prije poroda umrlo. O istrazi se prvi puta čulo 1. travnja ove godine, a ubrzo nakon toga iz Županijske bolnice Čakovec stigla je potvrda za medije da se se radi o njihovoj ustanovi te istrazi protiv liječnice, ali bez konkretnih detalja.

Predsjednik udruzi koju je vodio maznuo 100 tisuća kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 5. svibnja 2016., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 56-godišnjeg hrvatskog državljanina.Optužnica je podignuta zbog počinjenja kaznenih djela pronevjere, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga sve iz Kaznenog zakona.Okrivljenika se tereti da je od siječnja 2009. do svibnja 2015. godine kao predsjednik udruge, sa žiro-računa podizao novac udruge i zadržavao ga za svoje potrebe čime se protupravno okoristio za gotovo 100.000 kuna, objašnjeno je na stranicama DORH-a.A radi prikrivanja uzimanja novca sastavljao je isplatnice u koje je neistinito upisivao da je obavljao isplate drugim osobama i potpisivao ih kao primatelje. Okrivljenika se također tereti da nije vodio poslovne knjige koje je udruga bila dužna voditi.

Sletjela s kolnika, udarila tlo nasipa i autom se prevrnula na bok

U subotu, 21. svibnja, oko 16 sati na dionici državne ceste broj 20, između Svete Marije i Donjeg Vidovca dogodila se prometna nesreća.U nesreći je 65-godišnja vozačica osobnog automobila, čakovečki registarskih oznaka u blagom zavoju sišla izvan kolnika, gdje je potom silaskom niz kosinu cestovnog nasipa došlo do udara vozila u tlo i prevrtanja na bočnu stranu.Vozilom hitne medicinske pomoći vozačica je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.O prometnoj nesreći podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
12°C / 27°C
26.05.2016.
00:35
17 °C
0 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

84 %

42 % / 86 %
VJETAR: 0 m/s
0 m/s / 3 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA