Međimurske Novine
0°C / 0°C
Čakovec
05.12.2016.
Ponedjeljak
 
 
 
 
MEĐIMURJE - CRNA
Foto: rr

Foto: rr

../../uploads/images/vijesti/201603041050_31131_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png
../../uploads/images/vijesti/201603041051_33262_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png
../../uploads/images/vijesti/201603041051_67517_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png

UZNEMIRUJUĆI DOGAĐAJ USRED NAŠEG GRADA

FOTO: Mahao mačetom u centru Čakovca i oštetio ugostiteljski objekt

04.03.2016 11:10 Čakovec | Piše: sž

Građane Čakovca oko 10:25 uznemiro je prizor čovjeka koji leži na cesti na Trgu Republike.

Muškarac koji leži na podu izgleda ozlijeđeno, a drugi muškarac mu pomaže.

Djelatnici Policijske uprave međimurske trenutno su još na mjestu događaja i ispituju što se točno dogodilo. Kako saznajemo policija je u 10:22 dobila poziv o uznemiravanju javnog reda i mira na adresi Trg Republike u Čakovcu.

Kako saznajemo od policije muškarac rođen 1961. godine mahao je mačetom na trgu i oštetio plastični šator/tendu ugostiteljskog objekta.

Neslužbeno saznajemo da se radi o objektu Big Ben na Trg Republike. A mačetom je navodno mahao muškarac iz Čakovca.

Policija još istražuje točno što se dogodilo, jer kako se vidi na fotografijama izgleda da je muškarac koji je mahao mačetom nakon toga svladan te završio na podu i prije nego je policija došla.

 
 
MEĐIMURJE - POLITIKA
U Glavni odbor SDP-a izabrano troje Međimuraca

04.12.2016

Zagreb

U Glavni odbor SDP-a izabrano troje Međimuraca

Na 14. Konvenciji SDP-a održanoj u subotu, 3. prosinca, izabrani su potpredsjednici SDP-a, članovi Predsjedništva te članovi Glavnog odbora SDP-a. Već smo pisali da predsjednik međimurskog SDP-a Mladen Novak nije izabran u Predsjedništvo. >> Mladen Novak nije izabran u Predsjedništvo SDP-a Za potpredsjednike SDP-a izabrani su: Peđa Grbin, Zlatko Komadina, Boris Lalovac i Rajko Ostojić. Ipak, među novoizabranim članicama i članovi Glavnog odbora SDP-a ima Međimuraca. I to su: Josipa Carov

Mladen Novak nije izabran u Predsjedništvo SDP-a

Mladen Novak nije izabran u Predsjedništvo SDP-a

Na današnjoj Konvenciji stranke SDP-ovci su u Zagrebu birali novi Glavni odbor i Predsjedništvo.Kako javlja HRT u Predsjedništvo stranke izabrani su: Rajko Ostojić, Boris Lalovac, Bojan Glavašević, Ivana Posavec Krivec, Mihael Zmajlović, Siniša Haj

Župan Posavec potvrdio da će predsjednica doseliti ured u Međimurje

Župan Posavec potvrdio da će predsjednica doseliti ured u Međimurje

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović već je nekoliko puta preselila svoj ured van Zagreba, u razne dijelove zemlje.A prema svemu sudeći sada stiže na sjever Hrvatske. Varaždinske vijesti pišu da će predsjednica svoj ured preseliti u Varaždin 13

Blagajna Preloga prazna, a Kolarek nabavlja auto i glasnogovornika

Blagajna Preloga prazna, a Kolarek nabavlja auto i glasnogovornika

Preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek u utorak je, 29. studenog, gradskim vijećnicima predstavio proračun Grada Preloga za 2017.godinu, u visini od 32.700.000 kuna. Njegov prijedlog prihvaćen je s osam glasova, dok mu se žestoko suprotstavilo sedam

 
 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

Podrumarenje uz vina DK 01.12.2016.

Podrumarenje uz vina DK 01.12.2016.

Otvoreno klizalište u Čakovcu

Otvoreno klizalište u Čakovcu

Mef 2016

Mef 2016

 
 
NAJNOVIJE

Splet okolnosti uzrok prevrtanja kamiona kod Preloga

Policija je utvrdila uzrok prevrtanja kamiona s betonskim elementima kod Preloga.>> Prelog: Vozač kamiona izgubio nadzor i prevrnuo se vozilom na bok Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 67-godišnji vozač teretnog automobila s pridodanom poluprikolicom prouzrokovao prometnu nesreću koja se dogodila u utorak, 22. studenoga u 10 sati i 48 minuta na dionice državne ceste broj 20, između Svetog Križa i Preloga, prilikom prijevoza izvanrednog tereta.  Zbog neprilagođene brzine osobinama ceste (zavoj) te stanju vozila i tereta (na poluprikolici se prevozio vangabaritni teret - betonski nosač) došlo je do zanošenja teretnog vozila i prevrtanja na bočnu stranu, a potom i prevrtanja poluprikolice s teretom. U prometnoj nesreći 67-godišnji vozač lakše je ozlijeđen. Vozaču, za kojeg neslužbeno saznajemo da je iz Krapine, će se izdati prekršajni nalog.

Policija istražuje slučaj teškog ozljeđivanja njemačkog ovčara

Policijska uprava međimurska u četvrtak, 1. prosinca u poslijepodnevnim satima zaprimila je kaznenu prijavu na zapisnik od 46-godišnjeg muškarca iz koje proizlazi da je u Celinama, krajem studenoga došlo do težeg ozljeđivanja njemačkog ovčara, nepoznatog vlasnika. Ozlijeđeni pas zbrinut je u Veterinarskoj ambulanti u Čakovcu. O događaju izviješteno je nadležno državno odvjetništvo. U tijeku su kriminalistička istraživanja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja. Psa koji je navjerojatnije napadnut sjekirom, po glavi, zbrinuli su u Azilu Prijatelji Čakovec te se srećom, nakon operacije, dobro drži. Prema pisanju Jutrnjeg lista psa je sjekirom pokušala ubiti 70-godišnja žena iz Celina. Njemački ovčar je pobjegao, a potom cijeli noć lutao selom s jezivom ozljedom na glavi, sve dok ga komunalni redar nije ulovio i odveo veterinaru. Prema pisanju ovog lista ženu je za napad na psa prijavio njezin sin, gore navedeni 46-godišnjak. Foto: Azil Prijatelji Čakovec/Facebook

Dva sudara kamiona i auta; zbog radova zatvara se cesta u G. Hrašćanu

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 51 poziv. Od toga je 20 poziva bilo namjenskih i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji: - za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) - 12 poziva;  - za policiju (OKC PUM) – 6 poziva;  - za vatrogasce (JVP Čakovec) – nije bilo poziva; - za ostale službe – 2 poziva. U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila devet poziva. Za tri poziva izašli su na intervenciju, dok za šest poziva nije bilo potrebe za intervencijom.  Od događaja ŽC 112 izdvaja:  01.12.2016. 22:27 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o remećenju javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Palovcu. 23:26 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o sudaru kamiona i osobnog vozila u Čakovcu, na raskršću Kalničke ulice i južne obilaznice (semafori). Jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, te je nakon bolničke obrade puštena kući. 02.12.2016. 04:20 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o sudaru kamiona i osobnog vozila u Svetom Križu. Nastala je samo materijalna šteta. Zbog radova na obnovi javne ceste,  ŽC 2019, u Gornjem Hrašćanu, ista će u jednom dijelu biti privremeno zatvorena za sav promet u petak 02.12.2016. godine, od  09:00 do 15:00 sati.  Obilazan pravac bit će osiguran alternativnim putovima i privremenom regulacijom prometa.

Prelog: Dvojac teško ozlijedio mladića da bi naplatio novčani dug

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnji muškarac s područja grada Preloga počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede. Ujedno, sumnja se da su 25-godišnji muškarac, također s područja grada Preloga i prvoosumnjičeni počinili kazneno djelo protupravne naplate. >> U Prelogu skupina mladića teško pretukla 20-godišnjaka Naime, u subotu, 5. studenoga desetak minuta nakon ponoći u Prelogu, Glavnoj ulici, na terasi kafića osumnjičenici su zbog novčanog dugovanja fizički nasrnuli na 20-godišnjeg mladića i pritom naplatili novčani dug (tražbinu).  U nasrtaju 27-godišnji osumnjičenik teško ga je ozlijedio. Protiv osumnjičenih podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Iz trgovine u Nedelišću ukradeno meso, kozmetika i alkohol

Tijekom utorka, 29. studenog, na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna teška krađa i šest krađa.Evo koje je krađe policija izdvojila. U utorak, 29. studenoga oko 13 sati u Nedelišću, Ulici Martina Viljevca, nepoznati počinitelj s prodajnih polica trgovine mješovitom robom ukrao je razne suhomesnate i kozmetičke proizvode, te alkoholna pića. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Istog dana, 29. studenoga u poslijepodnevnim satima u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj kroz pritvoreni prozor ušao je u obiteljsku kuću, odakle je potom ukrao novac i bankovnu karticu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tri ulice u Čakovcu bez struje; u sudaru oštećena dva auta

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 57 poziva.Od toga je 20 poziva bilo namjenski i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji: - za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) - 9 poziva;  - za policiju (OKC PUM) – 6 poziva;  - za vatrogasce (JVP Čakovec) – nije bilo poziva; - za ostale službe – 5 poziva. U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 8 poziva. Za jedan poziv izašli su na intervenciju, dok za 7 poziva nije bilo potrebe za intervencijom.  Od događaja ŽC 112 izdvaja:  30.11.2016. 12:11 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o sudaru dva osobna vozila u Čakovcu. Materijalna šteta. 14:26 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o provali u kuću i krađu novca u Čakovcu. 19:23 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o naletu osobnog vozila na psa u Prelogu. Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima danas 01.12.2016. godine neće biti struje u vremenu: od 07:30 do 09:00 sati u: Čakovcu u slijedećim ulicama: - Kralja Tomislava od kbr. 1 do 9, - Katarine Zrinski kbr. 2, - Matice Hrvatske kbr. 1.

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
-1°C / 0°C
05.12.2016.
03:20
0 °C
12 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

85 %

84 % / 86 %
VJETAR: 1 m/s
1 m/s / 2 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA