Međimurske Novine
13°C / 29°C
Čakovec
28.08.2016.
Nedjelja
 
 
 
 
MEĐIMURJE - CRNA
Foto: rr

Foto: rr

../../uploads/images/vijesti/201603041050_31131_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png
../../uploads/images/vijesti/201603041051_33262_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png
../../uploads/images/vijesti/201603041051_67517_trg_republike_cakovec_uznemiravanje_javnog_reda_i_mira_6.png

UZNEMIRUJUĆI DOGAĐAJ USRED NAŠEG GRADA

FOTO: Mahao mačetom u centru Čakovca i oštetio ugostiteljski objekt

04.03.2016 11:10 Čakovec | Piše: sž

Građane Čakovca oko 10:25 uznemiro je prizor čovjeka koji leži na cesti na Trgu Republike.

Muškarac koji leži na podu izgleda ozlijeđeno, a drugi muškarac mu pomaže.

Djelatnici Policijske uprave međimurske trenutno su još na mjestu događaja i ispituju što se točno dogodilo. Kako saznajemo policija je u 10:22 dobila poziv o uznemiravanju javnog reda i mira na adresi Trg Republike u Čakovcu.

Kako saznajemo od policije muškarac rođen 1961. godine mahao je mačetom na trgu i oštetio plastični šator/tendu ugostiteljskog objekta.

Neslužbeno saznajemo da se radi o objektu Big Ben na Trg Republike. A mačetom je navodno mahao muškarac iz Čakovca.

Policija još istražuje točno što se dogodilo, jer kako se vidi na fotografijama izgleda da je muškarac koji je mahao mačetom nakon toga svladan te završio na podu i prije nego je policija došla.

 
 
MEĐIMURJE - POLITIKA
FOTO: MDS dijelio Međimurske putovnice

27.08.2016

Čakovec

Galerija fotografija

FOTO: MDS dijelio Međimurske putovnice

Podjelom Međimurskih putovnica MDS ušao u predizbornu trku. U sklopu predizborne kampanje MDS je dijelio Međimurske putovnice građanima danas u čakovcu. Vodstvo stranke je u druženju s građanima predstavljao program i još jednom naglašavalo važnost Međimurja.  Putovnica dio je novog vizualnog identiteta MDS-a, tako da su njoj prilagodili i neke stranačke dokumente, članske iskaznice, koji dobivaju obrise Međimurske putovnice. Ona u svom izgledu i sadržaju  nosi dvije poruke i dva osnovna ci

HDZ ukinuo preporuku da se preferencijalo glasuje za Darka Horvata

HDZ ukinuo preporuku da se preferencijalo glasuje za Darka Horvata

Međimurski HDZ je prije nekoliko dana donio odluku da bi njihovi članovi trebali preferencijalnim glasovima na paralmentarnim izborima podržati trenutno tehničkog ministra Darka Horvata.Ipak, ta je odluka "ukinuta" iz središnjice HDZ-a. Naime, Međimu

MDS za očuvanje regionalnog statusa Međimurske županije

MDS za očuvanje regionalnog statusa Međimurske županije

Međimurski demokratski savez nastavlja sa svojim predizbornik aktivnostima.Tako da će u subotu, 27. kolovoza, u Čakovcu, na Trgu Republike, u razgovoru s građanima, predstaviti i svoj Izborni program Međimurska putovnica. Ova aktivnost održat će se

Milanović u Čakovcu: Ovdje očekujemo pobjedu

Milanović  u Čakovcu: Ovdje očekujemo pobjedu

U Čakovcu je u danas boravio Zoran Milanović s koalicijskiim partnerima u izbornoj kampanji za Hrvatski sabor te na pročistaču otpadnih voda Čakovec naglasio: - Za ove radove je zaslužna naša Vlada. Kako je poznato, u tijeku je izgradnja kanalizaci

 
 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

Punčec open 2016

Punčec open 2016

90 g TK Punčec

90 g TK Punčec

Čiji je vrt najljepši?

Čiji je vrt najljepši?

 
 
NAJNOVIJE

Mala Subotica: Pješak dobio ozljede opasne po životu u naletu auta

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 92 poziva. Od toga je 25 poziva bila namjenska i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji:- za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) - 12 poziva; - za policiju (OKC PUM) – 11 poziva; - za vatrogasce (JVP Čakovec) – nije bilo poziva;- za ostale službe – 2 poziva.U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 11 poziva. Za jedan poziv izašli su na intervenciju, jedan poziv je bila lažna dojava, dok kod 9 poziva nije bilo potrebe za intervencijom.  Od događaja ŽC 112 izdvaja:26.08.2016.23:48 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o provali u trgovinu u Kotoribi. 27.08.2016.01:10 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o naletu osobnog vozila na pješaka, u Maloj Subotici, koji je zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život.

Vatrogasci u Pušćinama ostali bez pića, a u Goričanu ukraden bicikl

Policija javlja o teškoj krađi u Pušćinama.U noći s 24. na 25. kolovoza u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije vatrogasnog doma, gdje je ukrao alkoholna i bezalkoholna pića.Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.Također, između 19. i 21. kolovoza, u Goričanu, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj u dvorištu obiteljske kuće iz otvorene garaže ukrao je muški bicikl, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Vozač ozlijeđen pri padu sa skutera; vandalizam u Čakovcu

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 79 poziva. Od toga su 24 poziva bila namjenska i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji:- za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) - 10 poziva; - za policiju (OKC PUM) – 6 poziva; - za vatrogasce (JVP Čakovec) – nije bilo poziva;- za ostale službe – 8 poziva.U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 12 poziva. Za jedan poziv izašli su na intervenciju, dok kod 11 poziva nije bilo potrebe za intervencijom.  Od događaja ŽC 112:25.08.2016.08:11 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o provali u Vatrogasni dom DVD Pušćine u Čakovečkoj ulici. 12:44 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o vandalizmu u Čakovcu u ulici Putjane.19:08 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći u Prelogu u ulici Kralja Zvonimira. Došlo je do pada osobe sa skutera pri čemu se vozač skutera ozlijedio.

Koprivničko - međimursko - varaždinska banda provaljivala u Međimurju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica muškaraca, 46-godišnjak s područja Koprivničko-križevačke županije, 34-godišnjak s područja Varaždinske županije i 31-godišnjak s područja Međimurske županije, počinili dva kaznena djela. Naime, u utorak, 23. kolovoza u jutarnjim satima, u Pušćinama, Ulici Matije Gupca, provalili su u obiteljsku kuću, gdje su ispremetali stvari i ukrali novac. Nakon toga u  Kuršancu, Glavnoj ulici provalili su u obiteljsku kuću gdje su ispremetali stvari, ali ništa nisu ukrali.    Također, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 46-godišnjak i 31-godišnjak, u utorak, 23. kolovoza tijekom dana, u Orehovici, Ulici Josipa Slavenskog, provalili su u obiteljsku kuću, gdje su ispremetali stvari i ukrali ručne satove, vrijednosti više stotina kuna. Dio ukradenih predmeta vraćeni su vlasniku.Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.Osumnjičenici su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Krađa bicikla u Domašincu; nalet auta na srnu

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 58 poziva. Od toga je 21 poziv bio namjenski i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji:- za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) - 9 poziva; - za policiju (OKC PUM) – 5 poziva; - za vatrogasce (JVP Čakovec) – nije bilo poziva;- za ostale službe – 7 poziva.U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 21 poziv. Kod dva poziva izašli su na intervenciju, 4 poziva bila su lažna, dok kod 15 poziva nije bilo potrebe za intervencijom.  Od događaja ŽC 112 izdvaja:24.08.2016.15:35 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o krađi bicikla u Domašincu. 22:35 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o naletu osobnog vozila na srnu na cesti između Zavešćaka i Bukovca. Na vozilu je nastala materijalna šteta, a srna je pobjegla.

Poludnevni utržak ukraden iz trgovine u Štrigovi

Krađa u trgovini u Štrigovi.U utorak, 23. kolovoza, u popodnevnim satima, u Štrigovi, nepoznati počinitelj iz trgovine mješovitom robom, ukrao je novac (poludnevni utržak).Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
10°C / 11°C
28.08.2016.
20:48
10 °C
0 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

89 %

87 % / 89 %
VJETAR: 0 m/s
0 m/s / 0 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA