Međimurske Novine
0°C / 0°C
Čakovec
18.01.2017.
Srijeda
 
 
 
 
MEĐIMURJE - ART
Nika Levak prošle godine uoči nastupa u predstavi  “Veliki smiješni rat

Nika Levak prošle godine uoči nastupa u predstavi “Veliki smiješni rat" odigranoj u Centru za kulturu Čakovec

OVOG UTORKA PREMIJERA PREDSTAVE "DUET" U CENTRU ZA KULTURU ČAKOVEC

INTERVJU sa Čakovčankom Nikom Levak uoči njezine diplomske predstave

11.12.2016 18:32 Čakovec | Piše: Roberta Radović

- Moja čakovečka publika meni je najdraža, ali je i najveći kritičar.' ističe Nika Levak uoči izvedbe diplomske predstave "Duet" ovog utorka, 13. prosinca u Centru za kulturu u 20 sati.

Čakovčanka Nika Levak kazališna je, filmska i televizijska glumica. Diplomirat će glumu na Akademiji primjenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci, s predstavom "Duet" (uloga Eleonore Duse), po tekstu Otha Eskina, a u režiji Ane Popović, kao studentica klase profesora Šerbedžije. Uz Niku u predstavi glumi i Nevena Ristić, mnogima poznata po glavnoj ulozi u televizijskoj seriji “Vatre ivanjske”. Riječ je ujedno o kazališnom projektu koji predstavlja suradnju Hrvatske i Srbije kazališnoj domeni. Obje glumice ujedinile su se u ovom umjetničkom projektu kako bi svijet televizije, gdje su trenutno aktivne, prenijele na daske koje život znače i dale publici priliku da ih upozna i kao kazališne, a ne samo televizijske glumice. Ususret premijernoj izvedbi u Čakovcu donosimo "šalicu” toplog razgovora s Nikom.

* Kako je došlo do suradnje s redateljicom Anom Popović?

 - Anu sam upoznala tek u Beogradu kada smo krenule raditi na projektu. Dogovor je bio da ja dolazim u Beograd, gdje ćemo mjesec dana intenzivno raditi na predstavi, pa sam tako odabir redatelja prepustila Neveni. Znala sam da će ona izabrati kvalitetno. Nevena i Ana već su prije surađivale, a gledajući predstave koje je Ana režirala nisam uopće razmišljala ni o kome drugome osim o njoj.

GLUMAČKA SUJETA


* U diplomskoj predstavi glumiš s Nevenom Ristić. Kako se slažete i koliko je zahtjevno iznijeti predstavu sa samo dvije glumice?

 - Predstavu s dva glumca uvijek je najteže postaviti. Živimo u 21. stoljeću. Svi mi i svijet oko nas živimo u petoj brzini. Kada nema dinamike, ljudima je dosadno. Stalno očekujemo nešto novo, nešto što iznenađuje i impresionira. Mi smo pokušale ljudima pokazati kakav je svijet glume kojim se bavimo i kako mi živimo. Nadam se da ćemo uspjeti održati pažnju do kraja i da će naša predstava potaknuti ljude na razmišljanje. Nevena i ja smo i kolegice i prijateljice. Zanimljivo je i divno kod nas što jako dobro odvajamo privatno i poslovno. Nemamo dlake na jeziku pa si često upućujemo oštre kritike iz najbolje namjere i vjerujemo si. Kada kraj sebe imaš osobu koju razumiješ na sceni i van kazališta, tada si zaista sretan.

 * Koja je tematika predstave i što sadržajno donosi?

- Predstava ‘Duet’, francuskog dramatičara Otha Eskina, govori o dvjema najvećim svjetskim glumicama: Sari Bernardht i Eleonori Duse. Sat vremena prije igranja predstave Eleonori Duse se u garderobi pojavljuje preminula kolegica Sara. Otkrivamo sve o njihovim životima, što ih je spajalo, a što razdvajalo. Kratko rečeno, predstava govori o glumačkoj sujeti. Ostalo neću otkrivati jer bi premijera u tom slučaju bila dosadna.

NA PREDSTAVI I RADE ŠERBEDŽIJA

* Ima li malo treme uoči premijernog nastupa pred domaćom, čakovečkom publikom?

- Imala sam veliku tremu dobra dva tjedna u Beogradu, a sada kada sam se vratila u Zagreb od silnih obaveza koje imam ne stignem ni razmišljati o utorku. Naravno da je moja publika meni najdraža, ali je i najveći kritičar. Ipak su to ljudi uz koje sam rasla. Oni me poznaju najbolje i jako dobro znaju koliko ja mogu i što mogu. Trenutno se osjećam dobro i mirna sam, ali, ako me vidite ovu subotu u gradu, možda je bolje da me ne pitate kako se osjećam (smijeh).

* Na predstavu, koja je ujedno i tvoja diplomska, dakako, dolazi i tvoj profesor Rade Šerbedžija?

- Ja se barem nadam da će doći (smijeh). Moram nekako završiti studij.

* Koji su planovi nakon diplome?

- Proteklih godinu dana provela sam na snimanjima, a trenutno se bavim kazalištem. Predstavu ‘Duet’ planiramo igrati još dugo, ako sve bude kako treba. Jako se veselim gostovanjima po Srbiji i Hrvatskoj. Krenula sam raditi u Zagrebu na radiju pa se bavim učenjem tehnike i svega što radijski voditelj mora znati, a ima zaista puno toga. U novoj godini kreću se snimati nove serije i vjerujem da ću biti dio neke od njih. Dotad se želim dobro odmoriti za blagdane uz svoje najmilije i napuniti baterije za nove pobjede i poraze. Uvijek je najljepše završiti godinu u ljubavi i početi novu isto tako. Sigurna sam da je to najbolji recept za uspjeh i sreću.

Na kraju razgovora glumica Nika Levak pozvala je sve na kazališno druženje u Centar za kulturu, ovog utorka, 13. prosinca s početkom u 20 sati uz poruku: - Nadam se da će naša predstava potaknuti ljude na razmišljanje.

 

foto: rr

 

 

 
 
MEĐIMURJE - POLITIKA
HRAST i HDS idu zajedno na lokalne izbore u Međimurskoj županiji

14.01.2017

Čakovec

Galerija fotografija

HRAST i HDS idu zajedno na lokalne izbore u Međimurskoj županiji

Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku i Hrvatska demokršćanska stranka potpisali su 13. siječnja u Čakovcu Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore 2017. godine na području Međimurske županije. Sporazum su svojim potpisima potvrdili mr. sc. Hrvoje Šlezak, predsjednik Međimurske podružnice stranke Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku, inače državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i mr. sc. Franjo Cimerman, član Predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke Međimurske župani

Pročelnik Alen Kajmović odlazi u firmu Danka Končara

Pročelnik Alen Kajmović odlazi u firmu Danka Končara

Alenu Kajmoviću ovo je drugi put da tijekom mandata napušta mjesto pročelnika u Međimurskoj županiji. Pročelničko mjesto napustio je i zbog dužnosti u Vladi Zorana Milanovića, kada je bio zamjenik ministra kultureU petak, 13. siječnja, malom sve

Darko Horvat: Za vraćanje INA-e nije potrebna privatizacija HEP-a!

Darko Horvat: Za vraćanje INA-e nije potrebna privatizacija HEP-a!

Prodaja dijela HEP-a da bi se vratila upravljačka prava nad INA-ov tema je javne rasprave koja traje već 15-ak dana. Ovo ima zagovornike, ali kako se trenutno čine puno je više protivnika procesa koji je najavio premijer Plenković. - Za vraćanje upra

Boravak Predsjednice RH u Međimurju već počinje davati prve rezultate

Boravak Predsjednice RH u Međimurju već počinje davati prve rezultate

Međimurska županija ima ideje, rješenja i spremne projekte vrijedne oko 2 milijarde kuna koje, uz one koje je aplicirala u zadanom roku, no svjesni kako je na putu njihovih ostvarenja neophodna i podrška države, svaki radni sastanak u okviru nedavnog

 
 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

Sanjkanje u Starom gradu

Sanjkanje u Starom gradu

Sajam u Čakovcu 11.01.2017.

Sajam u Čakovcu 11.01.2017.

Zimske radosti 2017

Zimske radosti 2017

 
 
NAJNOVIJE

130 plesača na Vivoninoj plesnoj zimskoj produkciji

Plesači "Vivone" ugrijat će vas svojim atraktivnim plesom na zimskoj plesnoj produkciji.Najnovije koreografije plesača "Vivone" pogledajte u nedjelju, 22. siječnja u Centru za kulturu Čakovec. Zimska plesna produkcija plesnog studija "Vivona" započet će u 16 sati. Cijena ulaznica je 25 kuna, a mogu se nabaviti u "Vivoni" i na dan produkcije na blagajni Centra za kulturu Čakovec. Na pozornici Centra izaći će 130 plesača i prikazati jedanaest koreografija u grupnim, solo, duo i trio izvedbama. Program je osmislio i pripremio voditeljski tim u sastavu Karmen Kovačević Jambor, Petra Kovač, Ivana Pečarko i Tajana Vidović. Sve posjetitelje očekuje ugodna plesna atmosfera, bogati kostimi i scenografija i pomno odabrana glazba prema uzrastima plesača. Iz "Vivone" poručuju: - Osjetit će se emocija i energija jer volimo to što radimo već trideset godina.      

Predstava Betlehem ove nedjelje u crkvi sv. Nikole biskupa Čakovec

U nedjelju, 15. siječnja u crkvi. sv. Nikole biskupa u Čakovcu pogledajte predstavu "Betlehem" u izvedbi školaraca i članova kazališta MAKAMUS. Četrdeset dana nakon prvog susreta s tekstom, i pedeset dana nakon osnivanja kazališta (MAKAMUS - MAlo KAzalište MUrsko Središće), male glumice i glumci izašli su pred publiku s predstavom "Betlehem". Nakon dvije premijerne izvedbe u Murskom Središću proteklog prosinca i gostovanja u Orehovici u mjesnoj crkvi početkom ove godine, MAKAMUS stiže u Čakovec. Predstava će se izvesti u crkvi sv. Nikole biskupa ovu nedjelju, 15. siječnja s početkom u 17 sati. Temelji se na nekoliko biblijskih elemenata, kao što su Careva naredba, put Josipa i Marije iz Nazareta u Betlehem, popis stanovništva, štalica, rođenje Isusovo, poklonstvo pastira i kraljeva, kralj Herod i bijeg u Egipat, prepričanih na dvadeset različitih načina. Dođite i podržite mladu glumačku ekipu koju čine Tea Kovačić, Leona Balent, Fabijan Trstenjak, Veronika Kontrec, Filip Malović, Lana Kovačić, Marta Malović, Patricija Končić, Mirna Bilas, Nikola Oletić, Leon Hrešć, Petar Mlinarić, Fadil Mehanović, Melita Jug, Sebastijan Nedeljko, Leon Kovačić, Nera Hranilović, Katja Posavec, Šimun Bilas, Lovro Žganec, Nensi Tomašić, Lovro Zadravec, Izabela Jagačić, Ruta Kontrec, Katarina Grubić i Nikola Kontrec. Uz glumce u predstavi sudjeluje i Dječji zbor Mursko Središće.   foto: Denis Perčić  

FOTO: LUČ je simbol svjetlosti čakovečkog likovnog amaterizma

Radove čakovečkih likovnih amatera u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec razgledajte do 24. siječnja. - LUČ (Likovno udruženje Čakovec) simbol je svjetlosti čakovečkog likovnog amaterizma. Članovi LUČ-a predstavili su vrijedan sadržaj naše sredine. Izložba i ozračje u kojem je oblikovana svjedoči ideju suradnje i poticanja koja živi, razvija se i, vjerujemo, ima budućnost. Iznimno mnogo kvalitetnih radova je pristiglo, i ovo je jedno od najboljih dosadašnjih LUČ-ovih predstavljanja.’ kazala je likovna kritičarka Emilija Kovač na svečanom otvorenju 11. bijenalne izložbe LUČ-a u četvrtak, 12. siječnja. U izložbenom prostoru Centra za kulturu predstavljeno je ukupno 37 radova, različitih tehnika i tematike, od akvarela, ulja na platnu, fotografija do skulptura i instalacija. Izbor i postav radova potpisuju Kristina Horvat Blažinović i Krešimir Hlebec. Ukupno su izložena djela trideset i jednog člana LUČ-a. Autori su Silvija Balija, Gabrijela Binder, Dino Branilović, Ljubica Dragović, Danijel Drvenkar, Nada Dumić, Toni Fažon, Nada Gorupić, Božena Hajdarović, Dragutin Hajdarović, Emilija Horvat, Lidija Jelena Jurčec, Mirjana Klobučarić, Vera Lipovac, Tatjana Lukman, Spomenka Marciuš, Mihail Mihajlov, Dubravka Mijatović, Branko Naranđa, Krešimir Novak, Siniša Novak, Arijana Pomper, Franciska Pongrac, Koraljka Rajn, Mladen Rajn, Stjepan Šarić, Vanja Vidović-Smolić, Helena Vresk, Verica Vresk, Marija Vugrinec i Milica Vugrinec. Na otvorenju su govorili Marina Oskoruš, voditeljica filmske i izložbene djelatnosti Centra za kulturu, Toni Fažon, predsjednik LUČ-a i Emilija Kovač, likovna kritičarka. Izložbu razgledajte do 24. siječnja.   foto: rr  

INTERVJU Mihail Mihajlov: Članovi LUČ-a iznimno su druželjubivi

Na 11. bijenalnoj izložbi LUČ-a u Centru za kulturu Čakovec radove će predstaviti sljedeći autori: Silvija Balija, Gabrijela Binder, Dino Branilović, Ljubica Dragović, Danijel Drvenkar, Nada Dumić, Toni Fažon, Nada Gorupić, Božena Hajdarović, Dragutin Hajdarović, Emilija Horvat, Lidija Jelena Jurčec, Mirjana Klobučarić, Vera Lipovac, Tatjana Lukman, Spomenka Marciuš, Mihail Mihajlov, Dubravka Mijatović, Branko Naranđa, Krešimir Novak, Siniša Novak, Arijana Pomper, Franciska Pongrac, Koraljka Rajn, Mladen Rajn, Stjepan Šarić, Vanja Vidović-Smolić, Helena Vresk, Verica Vresk, Marija Vugrinec i Milica Vugrinec. Izložbu razgledajte do 24. siječnja.U dvorani MESAP u Nedelišću na prošlogodišnjem božićnom sajmu uz brojne izlagače svoj su kutak uredili i članovi Likovnog udruženja Čakovec. U četvrtak, 12. siječnja ovo će se Udruženje predstaviti čakovečkoj likovnoj publici na 11. bijenalnoj izložbi u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec. Svečano otvorenje izložbe je u 19 sati. Najavljujući taj događaj naš sugovornik na nedelišćanskom božićnom sajmu bio je Mihail Mihajlov, slikar iz Čakovca, profesor crtanja i slikanja u mirovini. O sebi govori da se rekreativno bavi slikanjem te da radi brze portrete i kreće se među ljudima. Mihajlova mnogi znaju i kao šahovskog trenera i igrača Šahovskog kluba "Sloboda" Mihovljan. No, vratimo se mi ovaj put likovnosti te kroz "šalicu" prijateljskog razgovora upoznajmo dio osobnosti Mihaila Mihajlova. Likovne kolonije dobro funkcioniraju * Član ste Likovnog udruženja Čakovec. Koliko već dugo? - Član sam jako dugo jer sam ga ja i osnovao. Pokojni Kolak, Krešimir Novak i ja krenuli smo najprije s Likovnim udruženjem, koje je dalje funkcioniralo pod imenom LUČ. * Prošlu godinu LUČ je obilježio dvadeseti rođendan. Koje su aktivnosti Vama u LUČ-u osobno najdraže i kojih se rado sjećate? - Moram skrenuti pažnju da jako dobro funkcioniraju likovne kolonije, druženja, izložbe, bijenalne izložbe, ali najjača bit u svemu tome jest da su ljudi, članovi jako pristupačni i druželjubivi. U Udruženju vlada jedna prijateljska atmosfera.  * Kakav je Vaš likovni izričaj, kojim tehnikama najviše slikate? - S obzirom na to da sam profesor, bavim se svim tehnikama. Ali nekako mi je najdraži akvarel, a nakon toga ulje na platnu. Kombiniram jedno i drugo. U tim sam vodama najviše. Pretežno radim pejzaže, a ponekad portrete i aktove. Ipak, najviše uživam raditi pejzaže. Nekada su se slike lakše i više prodavale * Kakva je situacija na tržištu likovnih umjetnina? Ima li interesa, uspijeva li se nešto i prodati? - Do devedesetih niste morali maknuti malim prstom, već su se prodale jedna ili dvije slike. Vremena su se od devedesetih promijenila. Ljudi su drukčije financijski postavljeni i ne kupuje se tako kako se kupovalo prije. Ali ipak ima jedan sloj ljudi koji rado kupe i pogledaju sliku, tako da nije sve tako crno kako se čini. Uspije se nadoknaditi materijal koji se utroši. * Poruka mlađim generacijama, na koji način da promatraju slike i uživaju u likovnoj umjetnosti? - Treba raditi s mladim generacijama. Osim što sam profesor u mirovini, ja sam i šahovski trener i radim i dandanas s mladima i djecom u domeni šaha. Poučavam i djecu tehnikama na radionicama slikanja, kao i u Školi crtanja i slikanja. S djecom treba raditi. Ona vam to vraćaju. Taj kreativni rad njima daje samopouzdanje i izgrađuje mladu osobu da sutra bude zadovoljna i sretna osoba.          

Bijenalni jedanaesti put predstavlja se Likovno udruženje Čakovec

U Centru za kulturu Čakovec se 12. siječnja u 19 sati otvara 11. Bijenalna izložba LUČ-a.Izbor radova - Krešimir Hlebac, Kristina Horvat Blažinović, Robert Wrana, a iložbu je postavio Krešimir Hlebec. Bijenalni jedanaesti puta Likovno udruženje Čakovec predstavlja se čakovečkoj likovnoj publici u izložbenom prostoru Centra za kulturu. Centar za kulturu ustrajno prezentira bogatu tradiciju likovnog amaterizma kroz izbor najboljih djela Udruženja. Grupna izložba Udruženja prezentira rad likovnih amatera kroz cijelu godinu i nastavak je aktivnosti čija tradicija seže u djelovanje likovnih sekcija “Čateks”, GK “Međimurje “,  ” Međimurjeplet “. Naši sugrađani kroz likovno izražavanje, bilo da je riječ o slici, fotografiji, keramici, crtežu, …  pronalaze svoje mjesto u kreativnosti i umjetnosti. O izložbama LUČ-a do sada su pisali profesori, likovni kritičari, slikari i otvarali izložbe: Emilija Kovač, Ernest Fišer, Darko Sačić, Martina Novak, Stanko Špoljarić, Josip Mihalković, Bojan Miljančić, … Realizacija postava izložbe LUČ-a zahtijeva poseban tretman, jer nakon izbora radova tročlane komisije, autorski postav također traži više pažnje zbog raznovrsnosti radova. Konačni postav popis je izloženih djela na izložbi koji ide u print. Nakon konačnog postava tekst za katalog i otvorenje piše izabrani likovni teoretičar, ove godine je to dr. sc. Emilija Kovač. U izboru djela za 11. bijenalnu izložbu LUČ-a sudjelovati će čakovečka slikarica Kristina Horvat Blažinović te slikari Krešimir Hlebec i Robert Wrana. Radovi na izložbi LUČ-a različiti su po temi, tehnici, vrsti, stilu i pristupu, a povezuje ih iskreno traženje vlastitog likovnog puta. Izložba je otvorena do 23. siječnja.

Damir Novak doveo u Čakovec najbolje svjetske karikaturiste

U galeriji Scheier sredinom prosinca održana je Prva međunarodna izložba karikatura. Kako nam je kazao Damir Novak iz Malog Mihaljevca, idejni začetnik ovoga dvodnevnog čakovečkog Festivala karikature, ujedno organizator i predsjednik žirija izložbe, na poziv za sudjelovanje na izložbi prijavilo se čak 311 autora iz 55 država, s ukupno 655 radova.Žiri je izabrao za predstavljanje na čakovečkom Festivalu pedeset autora. Teme su bile: Grad prijatelj djece i Plin u domaćinstvu. Dodijeljene su i nagrade: prvu nagradu (400 eura) osvojio je Dariusz Dabrowski (Poljska), drugu (200 eura) Fakhredin dost Mohamad (Iran) i treću (100 eura) Sergii Riabokon (Ukrajina). Petorici autora posebna priznanja Posebna priznanja dobili su sljedeći autori: Marijan Pavečić (Hrvatska), Stefaan Provijn (Belgija), Oleksy Kustovsky (Ukrajina), Saša Dimitrijević (Srbija) i Ivailo Tsvetkov (Bugarska). Damir Novak najavio je da izložba nakon Čakovca seli u Mali Mihaljevec, a s obzirom na odličan odaziv autora iz cijelog svijeta za ovaj prvi međunarodni čakovečki Festival karikatura drugi će zasigurno biti još kvalitetniji i s većim nagradama. - Festival je pratio i suvremeno grafičko-likovno oblikovani i opremljeni katalog karikatura s radovima autora, koji je dobio svaki od autora sudionika. - istaknuo je Damir Novak, te u razgovoru otkrio zanimljivosti ovog događanja koje je organizirano unutar manifestacije Advent u Gradu Zrinskih. Kada ste krenuli u realizaciju izložbe? - Projekt je krenuo gotovo prije godinu dana, zaokružena je financijska konstrukcija i, evo, uspjeli smo napraviti ovu prvu međunarodnu izložbu karikature u Čakovcu. Planirao sam da ću osigurati sudjelovanje četrdesetak država, ali, nasreću, ta je brojka premašena sa sudjelovanjem pedeset i pet država. A i nakon određenog roka za prijavu, dakle, nakon 4. prosinca, još uvijek su stizali radovi. Možemo li istaknuti neke zanimljive autore sudionike izložbe? - Ponosan sam što su stigli radovi autora iz Sirije, koji bez obzira na ratnu situaciju još uvijek imaju svoj portal karikatura i djeluju. Objavili su i ovaj naš natječaj. Također vesele i sudionici iz Irana i Ukrajine, zemalja koje su poznate po odličnim karikaturistima. Javili su se i trenutno najjači karikaturisti, kao što su Vladimir Kazanevsky iz Ukrajine, Andrey Popov iz Rusije, koji je u posljednje dvije-tri godne najjači svjetski karikaturist. Zatim moram spomenuti dvojac iz Crne Gore, Darka Drljevića i Luku Lagatora, koji, po mom mišljenju, spadaju među šest najjačih karikaturista u svijetu. Koliko god je Crna Gora mala država, ima vrhunske karikaturiste. Zatim je tu i Miro Georgijevski iz Makedonije i da ne nabrajam sve značajne autore. Samo kada pogledamo ova nabrojena imena izložba već zbog njih ima jedan viši nivo. Čakovcu fali duh karikature Tko su bili članovi žirija? - Prije svega moram reći da postoji međunarodna udruga karikaturista gdje se ocjenjuju izložbe po kvaliteti. Nadam se da će ova izložba dobro zakotirati. Radovi su slani putem e-maila i tražio sam da to bude međunarodni žiri. Karikaturist Milan Lekić iz Zagreba, zamjenik Društva karikaturista Hrvatske, zatim Ivan Sabolić, on je također poznati karikaturist. Zatim su tu Josip Toth iz Čakovca kao grafički dizajner i Milan Alašević iz Celja, priznati slovenski karikaturist, i ja kao predsjednik žirija. Radili smo odabir dva dana. Svaki se rad pomno pregledao. Trebalo je odabrati njih pedeset. Bilo je to teško. Puno je radova ostalo koji su sigurno imali mjesto u galeriji, ali ona jednostavno nije imala više mjesta za izlaganje svih odličnih uradaka. Nadam se da će se iduću godinu ovaj Festival održati i drugi put te da će biti i viši fond nagrada, što će zasigurno privući još više autora. Ima li Čakovec publiku za karikature? - Ja sam baš na tome tragu i promišljanju organizirao ovaj događaj. Radim karikaturu trideset-četrdeset godina. Čakovec je nekada imao dovoljno publike za karikaturu. U zadnje vrijeme on to nema. Zašto nema? Možda smo tomu najviše krivi mi karikaturisti koji se previše oko takvih stvari ne angažiramo. A, s druge strane, karikatura nema prođu kod nekih medija, pogotovo u novinama, tiskovinama. U cijeloj Hrvatskoj možemo nabrojiti na prste jedne ruke broj karikaturista koji rade u tiskovinama. Evo, trudimo se i ovom izložbom da pokrenemo interes javnosti. Imam dobre ideje i za druge projekte kroz koje bi i Grad Čakovec još više imao koristi od promoviranja karikatura. Imamo brojna glazbena, kazališna i druga događanja. Ali karikatura fali. Karikaturistice u Malom Mihaljevcu U Malom Mihaljevcu organizirali ste dosad dvije izložbe karikatura? - Tako je. A i ove karikature predstavit ćemo u Malom Mihaljevcu dok se za ovaj izložbeni postav ne pokaže interes u nekom drugom prostoru. U Malom Mihaljevcu, kada su izlagali Crnogorci Luka Lagator i Darko Drljević, posebnost je bila ta što su oni upravo tada izlagali prvi put uopće u Hrvatskoj. Taj smo događaj organizirali s Udrugom žena i Udrugom mladih. Jako je dobro sve prošlo i bila je velika posjećenost. Svi prisutni tada su besplatno dobili svoje portrete, pa sada već mještani pitaju kada će biti sličan događaj. Za Dan žena planiram u Malom Mihaljevcu ugostiti karikaturistice.

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
-2°C / -2°C
18.01.2017.
02:52
-2 °C
12 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

79 %

79 % / 80 %
VJETAR: 1 m/s
1 m/s / 2 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA