Imati psa donosi višestruke prednosti – ne samo da se radi o čovjekovom najboljem i najvjernijem prijatelju, već vam pas može pomoći da lakše nađete prijatelje i da se više družite s drugim ljudima.
Ljudi koji su vlasnici psa rjeđe se osjećaju usamljeno i izolirano od društva, dok to kod vlasnika drugih kućnih ljubimaca poput mačaka, glodavaca, gmazova ili ptica nije slučaj. Na temu što je to točno što pse čini posebnijima od drugih životinja,  ključna je činjenica to što se, za razliku od drugih kućnih ljubimaca, psa izvodi u šetnje u kojima se najčešće razgovara i s drugim vlasnicima pasa.

Iz navedenih razloga psi imaju dobar učinak ponajprije na psihičko, ali i na fizičko zdravlje ljudi. Vlasnici pasa se više kreću što kod njih smanjuje rizik od obolijevanja od dijabetesa, pretilosti i srčanih bolesti.

Vlasnici pasa hodaju minimalno pet sati tjedno, dok je taj prosjek za ostale koji šeću tek tri sata tjedno.

Vlasnici pasa ne samo da više hodaju, nego i više pričaju s drugim, nepoznatim im ljudima te su otvoreniji za stvaranje novih poznanstava. Ništa nije bolja tema za započinjanje razgovora nego vaš presladak kućni ljubimac, stoga osjećate li se usamljeno i ne znate li gdje i kako upoznati nove ljude – nabavite psa i povedite ga u šetnju.

 

Ostavi komentar