Međimurske Novine
0°C / 0°C
Čakovec
16.01.2017.
Ponedjeljak
 
 
 
 
HRVATSKA - CRNA
Ilustracija

Ilustracija

ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI POLICAJACA MOBILNOG TIMA

USKOK istražuje varaždinske policajce jer su puštali pijane poznanike

11.01.2017 08:15 Varaždin | Piše: sž

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave varaždinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (rođenih 1989., 1970., 1971., 1964.).

Istraga se provodi zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te poticanja na trgovanje utjecajem. 

- Osnovano se sumnja da su I. i II. okr. policijski službenici PU varaždinske, raspoređeni u sastav Mobilnog tima prometne policije, 30. srpnja 2016., nakon što su tijekom kontrole prometa zaustavili osobni automobil i ustanovili da njime upravlja osoba pod utjecajem alkohola, postupili suprotno zakonskim odredbama. Naime, s obzirom da se radilo o poznaniku I. okr., vozača su zbog počinjenja prekršaja samo usmeno upozorili, bez izricanja novčane kazne od najmanje 3.000,00 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca, a što su bili dužni učiniti - objašnjeno je na stranicama USKOK-a.

Ipak, ovo nije bio jedni put da su ovi policajci nekome "progledali kroz prste".

- Nadalje, nakon što su tijekom kontrole prometa I. i II. okr., 14. rujna 2016., zaustavili IV. okr. zbog sumnje da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, IV. okr. je nazvao III. okr. policijskog službenika za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske koji je potom, koristeći svoj položaj i utjecaj više pozicioniranog policijskog službenika, nazvao II. okr. i od njega zatražio da prema IV. okr. obustave daljnje postupanje, što su I. i II. okr., postupajući suprotno zakonskim odredbama, učinili te su počinitelju prekršaja izrekli samo mandatnu kaznu od 250,00 kuna - objašnjava USKOK.

 
 
MEĐIMURJE - POLITIKA
HRAST i HDS idu zajedno na lokalne izbore u Međimurskoj županiji

14.01.2017

Čakovec

Galerija fotografija

HRAST i HDS idu zajedno na lokalne izbore u Međimurskoj županiji

Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku i Hrvatska demokršćanska stranka potpisali su 13. siječnja u Čakovcu Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore 2017. godine na području Međimurske županije. Sporazum su svojim potpisima potvrdili mr. sc. Hrvoje Šlezak, predsjednik Međimurske podružnice stranke Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku, inače državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i mr. sc. Franjo Cimerman, član Predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke Međimurske župani

Pročelnik Alen Kajmović odlazi u firmu Danka Končara

Pročelnik Alen Kajmović odlazi u firmu Danka Končara

Alenu Kajmoviću ovo je drugi put da tijekom mandata napušta mjesto pročelnika u Međimurskoj županiji. Pročelničko mjesto napustio je i zbog dužnosti u Vladi Zorana Milanovića, kada je bio zamjenik ministra kultureU petak, 13. siječnja, malom sve

Darko Horvat: Za vraćanje INA-e nije potrebna privatizacija HEP-a!

Darko Horvat: Za vraćanje INA-e nije potrebna privatizacija HEP-a!

Prodaja dijela HEP-a da bi se vratila upravljačka prava nad INA-ov tema je javne rasprave koja traje već 15-ak dana. Ovo ima zagovornike, ali kako se trenutno čine puno je više protivnika procesa koji je najavio premijer Plenković. - Za vraćanje upra

Boravak Predsjednice RH u Međimurju već počinje davati prve rezultate

Boravak Predsjednice RH u Međimurju već počinje davati prve rezultate

Međimurska županija ima ideje, rješenja i spremne projekte vrijedne oko 2 milijarde kuna koje, uz one koje je aplicirala u zadanom roku, no svjesni kako je na putu njihovih ostvarenja neophodna i podrška države, svaki radni sastanak u okviru nedavnog

 
 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

Sanjkanje u Starom gradu

Sanjkanje u Starom gradu

Sajam u Čakovcu 11.01.2017.

Sajam u Čakovcu 11.01.2017.

Zimske radosti 2017

Zimske radosti 2017

 
 
NAJNOVIJE

USKOK istražuje varaždinske policajce jer su puštali pijane poznanike

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave varaždinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (rođenih 1989., 1970., 1971., 1964.).Istraga se provodi zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te poticanja na trgovanje utjecajem.  - Osnovano se sumnja da su I. i II. okr. policijski službenici PU varaždinske, raspoređeni u sastav Mobilnog tima prometne policije, 30. srpnja 2016., nakon što su tijekom kontrole prometa zaustavili osobni automobil i ustanovili da njime upravlja osoba pod utjecajem alkohola, postupili suprotno zakonskim odredbama. Naime, s obzirom da se radilo o poznaniku I. okr., vozača su zbog počinjenja prekršaja samo usmeno upozorili, bez izricanja novčane kazne od najmanje 3.000,00 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca, a što su bili dužni učiniti - objašnjeno je na stranicama USKOK-a. Ipak, ovo nije bio jedni put da su ovi policajci nekome "progledali kroz prste". - Nadalje, nakon što su tijekom kontrole prometa I. i II. okr., 14. rujna 2016., zaustavili IV. okr. zbog sumnje da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, IV. okr. je nazvao III. okr. policijskog službenika za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske koji je potom, koristeći svoj položaj i utjecaj više pozicioniranog policijskog službenika, nazvao II. okr. i od njega zatražio da prema IV. okr. obustave daljnje postupanje, što su I. i II. okr., postupajući suprotno zakonskim odredbama, učinili te su počinitelju prekršaja izrekli samo mandatnu kaznu od 250,00 kuna - objašnjava USKOK.

Na internetu našao i platio prikolicu, ali nikad mu nije isporučena

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 55-godišnjaka da je prevaren pri kupnji preko interneta.Prema prijavi, navedeni je tijekom mjeseca studenog ove godine, na jednom internetskom oglasniku pronašao oglas o prodaji prikolice. Putem e-mail pošte stupio je u kontakt s prodavateljem iz Irske, te su dogovorili kupoprodaju. Dana 18. studenog, uplatio je iznos od oko 5 600 eura na račun prodavatelja, no prikolica nije stigla u dogovorenom roku isporuke, kao ni do dana prijave. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Uplatio eure za traktor u Irskoj, a sad se ovime bavi policija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 45-godišnjaka da je prevaren pri kupnji traktora.Prema prijavi, navedeni je na jednom internetskom oglasniku, krajem studenog ove godine, pronašao oglas za prodaju traktora. Putem e-maila, stupio je u kontakt s prodavateljem iz Irske, te nakon dogovorenih uvjeta kupoprodaje, u dva navrata na inozemni račun uplatio iznos od nekoliko tisuća eura.  Po izvršenim uplatama, više ne može stupiti u kontakt s prodavateljem, niti je do dana prijave dobio kupljeni traktor. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela. 

Nakon 10 god. nađen krivac za sudar u kojem poginule sestre Filipović

Osumnjičenik za skrivljavanje prometne nesreće u kojoj su 15. prosinca 2006. godine nadomak benzinske crpke u Cerniku, blizu Rijeke, stradale sestre Filipović - 22-godišnja Višnja i 18-godišnja Gordana - danas je priveden sucu istrage u Županijski sud u Rijeci.Radi se o 46-godišnjem Robertu Žaji iz Mavrinaca, koji je sinoć - točno na desetu godišnjicu tragedije - priveden u Općinsko državno odvjetništvo, piše Novi list.  U ovom trenutku nije poznato koje su to indicije i tragovi policiju doveli na kućni prag osumnjičenog Žaje, ali vjerojatno su dokazi čvrsti kada je prepraćen na ispitivanje u tužilaštvo pod sumnjom da je upravo on izazvao tešku nesreću u kojoj su smrtno stradale sestre Filipović, a njihova trojica prijatelja u automobilu lakše ozlijeđena.  Nesreću je, podsjetimo, izazvao vozeći u kontra smjeru njihovim prometnim trakom autoceste Rijeka - Zagreb.  Osumnjičenik je ispitan u Općinskome državnom odvjetništvu u Rijeci te je odlučeno da se pokrene istraga. Trideset dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja istrage i utjecaja na svjedoke, bez mogućnosti jamstva, odredio je riječki sudac za Roberta Žaju iz Mavrinaca, 46-godišnjaka osumnjičenog za smrt sestara Filipović.

Dvije bankarice očistile devizne račune nekih klijenata

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvije hrvatske državljanke, obje rođene 1969. godine.Optužnica je podignuta zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave iz Kaznenog zakona. Okrivljenice se tereti da su 25. listopada 2012. u Varaždinu, kao osobne bankarice u poslovnici banke u Varaždinu, neovlašteno podigle novac s deviznih računa dvaju klijenata banke u iznosu većem od 47.000 američkih dolara i 16.000 eura.  Navedeni novac međusobno su podijelile, a potom su zatvorile oba računa i uništile primjerke ugovora o otvaranju deviznih računa koji su bili u banci.

Ostavio otključan auto i ključeve u bravi pa se lopov samo odvezao

PU varaždinska javlja o krađi vozila.Jučer, 11. prosinca oko 18.30 sati u Supilovoj ulici  u Varaždinu, na prostoru ispred željezničkog kolodvora, nepoznati je počinitelj otuđio osobno vozilo marke „Opel Astra“ u vlasništvu 24-godišnjaka.  Navedeni je iskoristio kraću odsutnost vlasnika vozila koji je ostavio otključano vozilo i ključeve u kontakt bravi, isto stavio u pogon i udaljio se s mjesta događaja. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
-7°C / 1°C
16.01.2017.
20:16
-2 °C
12 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

82 %

76 % / 86 %
VJETAR: 1 m/s
1 m/s / 2 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA