Ravnateljicu OB Varaždin političari pritiskali da zapošljava ljude!

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin je sjednici održanoj 16. siječnja izglasalo odluku kojom se od dosadašnje ravnateljice Sanje Zember traži očitovanje temeljem kojeg UV može razriješti ravnateljicu.

Ravnateljici je dan rok od osam dana da se očituje na navode zbog kojih je Upravno vijeće donijelo odluku o razrješenju, a nakon njezinog očitovanja UV će odlučiti o njezinoj konačnoj smjeni, pišu Varaždinske vijesti.

Iza smjene ravnateljice OBV Varaždin stoji politika.

Tako bi se mogao sažeti zaključak konferencije koju su nakon jučerašnje sjednice Upravnog vijeća OB Varaždin, u prostorijama ravnateljstva Opće bolnice Varaždin održali dr.sc. Krešimir Luetić, prvi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore i prim. Ante Zvonimir Golem, drugi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore, a na kojoj se prisutnima obratila i ravnateljica OBV Sanja Zember.

– Ako vas razrješuju zato što ste provodili zakonski propis, ako vas razrješuju zato što dokument koji bi trebalo donijeti Upravno vijeće, niste vi niste donijeli pa ćete zato razriješiti ravnateljicu, i ako vas razrješuju na temelju članaka i pravnih propisa koji zapravo ne postoje onda je to politika, a sigurno nije struka – zaključio je Golem.

Ravnateljica Sanja Zember u svojem je obraćanju ponovila stavove koje je već iznijela za Varaždinske vijesti, ali je novinarima priznala da se na nju radio i politički pritisak da zapošljava određene ljude u bolnici.

Konkretno, radilo se o dvije spremačice i jednoj administrativnoj djelatnici, a njihovo zapošljavanje od ravnateljice tražili su utjecajni političari.

O kome se radi ravnateljica nije navela, a kazala je kako sama nema nikakih političkih ambicija.

Valja napomenuti da već nekoliko dana traju “prepucavanja” među strankama zbog najavljene smjene dr. Zember.

 

Ostavi komentar