4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Na Punčec Open dolazi 100-tinjak tenisača i tenisačica

“Sve je spremno za još jedno izdanje Punčec Opena” izjavio je na konferenciji za novinare 17. kolovoza Bojan Ružić, direktor TK Franjo Punčec.

Na konferenciji u klupskim prostorijama podsjetio je kako se turnir održava od 1993. godine i brojem igračica i igrača te tradicijom spada među najznačajnije teniske turnire u našoj zemlji. Naglasio je kako ove godine turnir neće biti dio Futures serije turnira Međunarodne teniske federacije ITF-a zbog povećanja nagradnog fonda.

Naime, ITF je s 10.000 dolara fond povećao na 15.000 što klubu stvara dodatne troškove i zbog čega nije u mogućnosti održati takav turnir. Zbog istog razloga i preostali hrvatski gradovi više nisu domaćini tih turnira, izuzev četiri postaje Istarske rivijere koja ima tradiciju dužu od 50 godina, a čak ni u Sloveniji više nema ni jednog Futures turnira.

Za ovogodišnji turnir koji ima nagradni fond od 25.000 kuna vlada veliki interes te se očekuje dolazak svih boljih hrvatskih tenisača, izuzev najboljih pojedinaca poput Čilića, Karlovića i Čorića koji su na sjevernoameričkoj turneji.

– Najavljen je dolazak barem 100-tinjak tenisača i tenisačica, ne samo iz Hrvatske već i zemalja u okruženju jer u ovom našem terminu u blizini nema značajnijih termina – izjavio je direktor TK Franjo Punčec.

Osim turnira za seniore i seniorke tradicionalno će biti održane i popratne manifestacije. Zbog dobrih reakcija nakon obilježavanja 90 godina postojanja kluba, još jednom će biti održan Tennis garden party. On je na rasporedu u petak 25. kolovoza, a Kids day u nedjelju prijepodne 27. kolovoza. Uz to, u subotu 26. kolovoza zajedno s Rotary klubom Čakovec organiziran je humanitarni turnir rekreativnih parova s ciljem sakupljanja sredstava za kupovinu komunikatora za osobe s komunikacijskim teškoćama u Dnevnom boravku dr. Antun Bogdan u Čakovcu.
Na konferenciji je bio prisutan i Branko Špoljar, predsjednik Rotary kluba Čakovec koji je kazao da je humanitarni teniski turnir dio šire akcije kojom se prikupljaju sredstva za nabavku komunikatora. Izrazio je uvjerenje kako će do kraja godine akcija biti uspješno završena. Kristina Novaković, voditeljica Dnevnog boravka djece dr. Antun Bogdan kazala je kako su komunikatori uređaji koji govore umjesto djece. Razvojem tehnologije ti uređaju mogu pomoći djeci da izraze svoje potrebe, ali na aktivan način sudjeluju u životu, naglasila je. Vrijednost uređaja je oko 40.000 kuna.

Punčec Open bit će održan od 23. do 27. kolovoza na terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu, a finala u muškoj i ženskoj konkurenciji na rasporedu su u nedjelju 27. kolovoza u 10.30 sati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE