7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Antonia Ružić odlična na turnirima u Rijeci i Vinkovcima

Antonia Ružić, tenisačica Teniskog kluba Punčec, postigla je nove uspjehe.

Antonia Ružić među osam

Vrlo dobar rezultat ostvarila je četrnaestogodišnja Antonia Ružić na međunarodnom teniskom turniru za juniore i juniorke do 16 godina iz kalendara Tennis Europe održanom u Rijeci.

Iako među najmlađim sudionicama turnira Antonia se plasirala među osam najboljih, u četvrtfinale gdje je zaustavljena od druge nositeljice turnira Mađarice Amarisse Kiare Toth rezultatom 2:6 6:2 6:3.

U prvom kolu pobijedila je Talijanku Properzi 6:4 6:2, u drugom kolu Amy Stevens iz Australije 7:5 5:7 6:1, a u trećem kolu Francuskinju Viano 6:7 6:4 6:3.

Na turniru parova Antonia je ostvarila još bolji rezultat plasiravši se zajedno s Tarom Wurth u finale turnira gdje su od njih bolje bile Talijanke Girelli i Rocceti rezultatom 6:1 7:6.

Polufinale i finale za Ružić

Antonia Ružić plasirala se u polufinale međunarodnog teniskog turnira iz europskog kalendara natjecanja za dječake i djevojke do 14 godina koji je održan u Vinkovcima.

Antonia je na turniru bila postavljena za treću nositeljicu (trenutno je na 93. mjestu europske rang liste). Plasman u polufinale ostvarila je pobjedama protiv Slovenke Anike Planinšek 6:1 6:0, Nizozemke Wijkamp 6:3 6:1, Slovakinje Behulove 1:6 7:6 6:4 i u četvrtfinalu protiv Nevene Kolarević iz Srbije 6:3, predaja. U polufinalnom susretu bolja od nje bila je prva nositeljica i pobjednica turnira Slovakinja Vanda Vargova rezultatom 6:3 6:3.

Antonia je uspješna bila i u konkurenciji parova. U paru sa Korneliom Hunčak plasirala se u finale turnira gdje su poražene od Ruskinja Grigoreve i Ziganshine rezultatom 6:2 6:1.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE