5.7 C
Čakovec
Utorak, 23 travnja, 2024

Antonia Ružić među osam na jakom međunarodnom turniru u Barceloni

Nove teniske vijesti stižu iz Teniskog kluba Franjo Punčec.

Vrlo dobar rezultat ostvarila je Antonia Ružić na jakom međunarodnom turniru iz kalendara Tennis Europe (1. rang) za juniorke i juniore do 16 godina, održanom u Barceloni.

Antonia je na turniru bila postavljena za 8. nositeljicu. U prvom kolu bila je bolja od španjolske igračice Caroline Gomez 6:2 6:4, a u drugom od Fauste Zykute iz Litve 6:0 6:1. U četvrtfinalnom susretu zaustavljena je od druge nositeljice turnira Ruskinje Diane Shnaider rezultatom 6:3 6:1.

S istom igračicom Antonia je nastupila u parovima. Odličnim igrama plasirale su se u finale turnira gdje su pobijedile Španjolke Gemu Lairon Navarro i Anu Planu Ventusu 6:0 6:4.

POBJEDNICI IVAN ŠODAN I MARIJANA MAJETIĆ

Službena sezona teniskih turnira na terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu završena je Otvorenim prvenstvom Čakovca za dječake i djevojke do 14 godina. Turnir je i ove godine brojem i kvalitetom igrača potvrdio visoki (3.) rang u kalendaru Hrvatskog teniskog saveza. Ove godine na turniru su nastupila 24 dječaka i 15 djevojčica iz teniskih klubova cijele Hrvatske.

U konkurenciji dječaka turnir je zasluženo osvojio mladi Splićanin Ivan Šodan, drugi nositelj na turniru. U finalnom susretu punom dobrih poena i preokreta, nakon velike borbe u tri seta, pobijedio je Bartola Borsea, člana HTK Zagreb rezultatom 6:2 0:6 7:6. U konkurenciji parova turnir su osvojili Dorian Vasung i Viktor Boban.

Među djevojkama najbolja je bila prva nositeljica i drugorangirana igračica hrvatske rang liste Marijana Majetić iz Teniskog kluba Zagi. U finalnom susretu slavila je protiv klupske suigračice Petre Marčinko uvjerljivim rezultatom 6:2 6:1. Tena Rajki i Marijana Majetić osvojile su turnir parova.

Više se očekivalo od domaćih predstavnika. Najblji rezultat ostvario je Roko Babić plasmanom u drugo kolo glavnog turnira.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE