5.6 C
Čakovec
Utorak, 19 ožujka, 2024

SK Alzas osvojio drugo mjesto prvog kola FIRST lige u Čakovcu

Čakovec je bio domaćin prvog kola FIRST lige zračnim oružjem na kojem su nastupili najbolji pucači u kategoriji zračnim pištoljem iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Austrije.

Iznimno dobro pripremljena streljana u Čakovcu bila je poprište pucača poput Tátrai Miklós, Venta Kevin, Raušl Majda koji iza sebe imaju osvojena mnoga državna, međunarodna, ali i olimpijska odličja. FIRST liga u pravilu ima šest kola, a svako kolo je domaćin drugi dražava. Bodovi se zbrajaju iz kola u kolo, i na završetku je ukupni pobjednik ekipa i pojedinac sa najviše osvojenih bodova.

Sveukupno je nastupilo u kategoriji zračnim pištoljem na 10 metara rekordnih 42 pucača raspoređenih u 9 ekipa. Predstavnici iz Hrvatske su bile ekipe SK Alzas iz Čakovca i SD Sloboda iz Mihovljana. Iznimno jako prvo kolo privuklo je i četiri žene pucačice koje su se borile rame uz rame sa muškim pucačima.

Ekipa SK Alzas iz Čakovca ekipno je pucala 1683 kruga čime su osvojili odlično 2. mjesto. Nažalost prvo mjesto im je izmaklo za svega 3 kruga. Za ekipu su nastupili Kralj Saša, Takač Ivica i Kolarić Božidar. Od Međimurski predstavnika još je bila ekipa SD Sloboda iz Mihovljana sa osvojenih 1618 krugova.

U pojedinačnoj kategoriji prvo mjesto je osvojio Venta Kevin (585) iz Slovenije, dok su dva naša predstavnika Kralj Saša i Kolarić Božidar završila među prvih 10 što je iznimno pohvalno i nadahnjujuće za nadolazeća natjecanja. Valjda spomenuti kako je Kralju treće mjesto izmaklo za svega jedan krug, a drugi naši pucači su također pokazali iznimno mirnu ruku, ali nedovoljno da bi parirali ovako jakoj konkurenciji.

Drugo kolo FIRST lige na rasporedu je 02. i 03. studenog u Ormožu, gdje ekipa SK Alzasa kreće u pohod na prvo mjesto s trenerom Marijanom Turkom.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE