15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Kup Grada Čakovca: SK Mihovil odnio pobjedu na domaćem terenu

Streljački klub Mihovil u subotu, 27. svibnja, bio je domaćin i organizator drugog po redu “Kupa Grada Čakovca”, natjecanja u pucanju 9mm pištoljem na metu udaljenu 25 metara.

Na čakovečkoj streljani, na natjecanju koje se održalo u okviru Dana Grada Čakovca, pucalo je 37 strijelaca iz 11 ekipa.

Svi sudionici odmjerili su snage pucajući u metu R50 u tri serije po 10 hitaca. Vremensko ograničenje po seriji bilo je sedam minuta.

Nakon nekoliko sati pucanja trojica licenciranih sudaca najboljima u ekipnoj kategoriji proglasili su ekipu Mihovila koja je u sastavu Vjeran Horvat, Damir Novak i Antun Ladić sakupila 775 krugova.

Do njih je bila ekipa LAS 1 iz Zagreba sa 697 krugova, a treći su bili Zagrepčani iz SD Sveučilište sa 673 boda. U pojedinačnoj konkurenciji neprikosnoven je bilo Ilija Čančarević, član SD Svečilište s 273 kruga. Drugo mjesto pripalo je Ivici Takaču iz Alzasa s 264 kruga, koliko je imao i trećeplasirani Vjeran Horvat član SK Mihovil.

Medalje i pehere najboljim ekipama i pojedincima podijelio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je pohvalio ideju i organizaciju turnira. Zahvalio se streljačima rekavši kako svoj obol proslavi Dana Grada Čakovca daju mnoge sportske udruge, a sada to čine i strijelci.

Predsjednik SK Mihovil Antun Grošanić pak je rekao kako je glavna ideja pokretanja kupa bilo proširivanje programa za Dane Grada. Dodao je kako je turnir bio otvoren i za građane koji u vlasništvu imaju 9 mm pištolje, ali njihov odaziv je izostao.

– Koristim priliku i pozivam građane koji imaju registrirano oružje neka dođu na streljanu i isprobaju ga pod stručnim nadzorom instruktora streljaštva jer ne isprobano oružje, kao i ono s kojim se ne zna rukovati predstavlja potencijalnu opasnost za vlasnika – istaknuo je Grošanić te ujedno najavio kako će se Kup Grada sigurno održati i sljedeće godine.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE