15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Štefan Granatir iz „Katarine Zrinski“ u Varaždinu postavio novi državni rekord

Streličarski klub Cekin iz Varaždina bio je organizator međunarodnog streličarskog turnira na kojem je nastupilo oko stotinu natjecatelja iz Slovenije, BiH te Hrvatske.

Vruće i sparno vrijeme dodatno je otežavalo borbu s preciznim pogotcima na 25, 40 i 70 metara, ali su streličari iz „Katarina Zrinski“ Čakovec i ovaj puta bili odlični i nastupili s 12 natjecatelja, a osvojili su deset medalja.

U stilu složenog luka kategorije dječaka do 14 godina izuzetno raspoložen bio je Štefan Granatir koji je odičnim pucanjem kroz čitavi turnir uspio na kraju postaviti novi državni rekord! Naravno, pri tom je osvojio i zlatnu medalju. U kategoriji seniora Krunoslav Sušec odlično je otpucao prvu seriju, ali je u drugoj malo popustio, da bi to sve nakon raspucavanja bilo dovoljno da osvoji srebrnu medalju. Među veteranima Stijepan Oehler osvojio je srebrnu medalju.

U stilu goli luk među seniorkama odlično je pucala Mija Mance koja je s novim osobnim rekordom u kvalifikacijama zauzela prvo mjesto. U istom ritmu nastavila je Mija i u raspucavanju gdije je također dobro pucala i na kraju zasluženo osvaja zlatnu medalju. U stilu instiktivni luk djevojčice do 14 godina Marta Galina osvojila je zlatnu medalju. U stilu dugi luk kategorija kadeta nastupio je Karlo Flajšer i također osvojio zlatnu medalju.

U stilu standardnog luka među kadetima jako dobro pucao je Fran Kovačić koji je nakon kvalifikacija bio drugi, ali u finalu se maksimalno uozbiljio i uspio na kraju osvojiti zlatnu medalju. Nikola Brezovec u istoj kategoriji osvojio je srebrnu medalju. Ivor Nikolić je među dječacima do 14 godina osvojio srebrnu medalju.

U stilu olimpijskog luka bila je največa i najžešća konkurencija pa su čakovečki streličari na kraju zauzeli – Krešimir Štrukelj peto mjesto i Karlo Cilar 15. mjesto. U konkurenciji veterana Mihael Štebih nije dozvolio nikakva iznenađenja, pa je nakon kvalifikacija zauzeo prvo mjesto, a nako raspucavanja to je samo potvrdio osvajanjem zlatne medalje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE