6.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Odličan turnir „Vitez grada Čakovca“, a još bolji domaći streličari

Protekle nedjelje streličarski klub „Katarina Zrinski“ Čakovec bio je organizator tradicionalnog međunarodnog streličarskog turnira. Ovo je 24. po redu turnir „Vitez grada Čakovca“ koji se puca podno zidina starog dvorca Zrinskih, što ovaj turnir svakako čini izuzetno atraktivnim i gledateljima jako pristupačan.

Na turniru nastupilo je ukupno oko 90 natjecatelja iz Slovenije i Hrvatske. Nakon svih nesnosnih vrućina čitavog tjedna, vrijeme se smilovalo i uz ugodnih 28 stupnjeva svi gosti koji su došli na turnir uživali su u Čakovcu. Domaćini iz „Katarina Zrinski“ nastupili su sa 20 natjecatelja i uspjeli osvojiti 15 medalja.

U složenom luku kategorije dječaka do 14 godina Štefan Granatir osvojio je zlatnu medalju. U stilu dugi luk kategorije dječaka do 14 godina Karlo Flajšer također osvaja zlato, kao i Matej Žerjav u kategoriji kadeta dok je Ian Paska osvojio srebrnu medalju. Među seniorima Goran Paska osvojio je srebrnu medalju.

U stilu standardnog luka među dječacima do 12 godina Jan Zadravec osvojio je sebrnu medalju, dok je Teo Štrukelj osvojio brončanu medalju. U kategoriji dječaka do 14 godina Nikola Brezovec osvaja zlatnu medalju. U kategoriji kadeta Jan Miljan također osvaja zlatnu medalju, a u kategoriji seniorki Sanela Kovačić osvaja zlatnu medalju.

U stilu olimpijskog luka među dječacima do 12 godina Mihael Trupković osvojio je srebrnu medalju, dok je Leon Kolarić zauzeo četvrto mjesto. U kategoriji kadeta Ivo Maček osvojio je srebrnu medalju. Među seniorima Krešimir Štrukelj osvaja srebrnu medalju a Karlo Cilar osvaja brončanu medalju, Tihomir Miljan zauzeo je četvrto mjesto, Mladen Kodba je bio peti a Ivan Hajdinjak zauzeo je sedmo mjesto. U kategoriji veterana Božidar Vurušić zauzeo je četvrto mjesto.

U stilu goli luk među seniorkama Mija Mance osvojila je zlatnu medalju.

U finalnim borbama u kojima je trebalo pogoditi jabuku, za malog i velikog viteza pucali su i naši streličari: Jan Zadravec, Teo Štrukelj, Nikola Brezovec, Štefan Granatir, Matej Žerjav, Jan Miljan i Sanela Kovačić. Neki nisu uspijeli pogoditi jabuku, dok su drugi pogodili jabuku i nekoliko puta, ali nedovoljno ovaj puta da osvoje naslove viteza za 2017. godinu.

Najbolji u raspucavanjima bili su:

  • Mali vitez grada Čakovca 2017 – Lea Klarić – SK „Zagrebački“
  • Vitez grada Čakovca 2017 – Mario Vavro – SK “Samobor“

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE