Memorijal Antun Tova Stipančić: Treće mjesto Marte Novak među mlađim kadetkinjama

U dvoranama II i III zagrebačkoga Doma sportova je odigran 26. Memorijal Antuna Tove Stipančića, u čast na prerano preminulu zlatnu ljevicu hrvatskoga stolnog tenisa.

U 10 kategorija počast velikanu je odalo gotovo 500 igrača i igračica od najmlađih kadeta i kadetkinja do seniora i seniorki, a među njima i dvanaestero iz klubova Međimurske županije.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji od naših je očekivano najuspješnija bila Marta Novak iz STK Šenkovca, koja je osvojila treće mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja i jedina se penjala na pobjedničko postolje. Možda je mogla i stepenicu više i u borbu za zlato da u odličnom polufinalu, nakon dobivenoga prvog seta i nerealizirane prigode u slijedeća tri, nije izgubila od Zrinke Rebić iz zagrebačkoga TIS-a i propustila šansu za finale protiv vodeće na rang listi i konačne pobjednice, Riječanke Sene Smailji.

Odličan je opet bio Stjepan Škoda iz MSTC Čakovca u kategoriji juniora, koji je dogurao do četvrtfinala i tu ispao od svojega seniorskoga klupskoga kolege i kasnijega pobjednika Jakova Jakelića, u juniorima člana GSTK Zagreba. Među juniorima završnicu je izborio i Noa Vresk iz STK Mihovljana, ali je u šesnaestini finala poražen od Mitje Omerzela iz slovenskoga Novog Mesta, petoga juniora Slovenije. Jakelić je bio nadomak postolja i u kategoriji seniora, ali ga je u četvrtfinalu eliminirao Mislav Martinek, brat blizanac odličnoga Luke, pobjednika Memorijala.

Sve je bolji i naš najbolji šahist među stolnotenisačima Ivor Colev iz Putjana, koji se u kategoriji najmlađih kadeta plasirao u četvrtfinale i tu s tijesnih 3:2 (5.set 11:13) izgubio od Puljanina Denija Vale.

Nezgodnu skupinu, u kojoj je osvojio treće mjesto, ovoga puta nije prošao njegov klupski kolega Matija Volf.

Interesantno je na turniru bilo međusobno nadmetanje naših najmlađih kadetkinja Nele Kovačić iz Kos-Kotoribe i Franke Mesarić iz Putjana, koje je ždrijeb uvrstio u istu kvalifikacijsku skupinu. Ovoga puta je bolja bila talentirana Kotoripčanka, ali su se obje plasirale u završnicu i ispale s po 3:2 u šesnaestini finala. Franka od Lane Bebek iz Dugoga Sela, a Nela od Franke Miškić iz Šibenika, od koje je nedavno u osmini finala izgubila na 20. Memorijalu Saša Paar.

U završnicu su se plasirali još Matija Strbat iz STK Mihovljana u kategoriji mlađih kadeta, koji je u šesnaestini finala ispao od Andreja Mrkića iz Pule te kadeti Mihovljana Denis Toplek, Antonio Bodalec i Strbat u svojoj drugoj disciplini. U razigravanju Bodalec je zatim u prvom kolu s 3:2, nakon što je stigao vodstvo protivnika od 2:0, izgubio od Kase Smailjija iz Srdoća, a Toplek i Strbat u šesnaestini finala od pobjednika kategorije Borne Peteka iz TIS-a, odn. četvrtfinaliste Luke Zlatkova iz Dugoga Sela.

Napredak je s turnira na turnir vidljiv kod Ane Novak iz STK Šenkovca, koja je u kategoriji juniorki, u kojoj je već vrlo visoka kvaliteta, u svojoj skupini bila treća, zabilježivši pritom jednu pobjedu i dvije partije izgubila.

Autor: Franjo Flac

Jakov Jakelić – prvi među juniorima i u četvrtfinalu seniora

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE