15.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Zrinskice ušle u četvrtfinale Kupa, a svladale Splićanke i u prvenstvu

U dvostrukom programu koji je odigran u subotu i nedjelju u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, naše čakovečke rukometašice najprije su u subotu slavile protiv Splita 2010 34:29, a nakon toga u nedjelju u osmini-finala Hrvatskog rukometnog kupa 24:22

Trener Željko Golik za naše Novine najavio je da naše rukometašice ne čeka nimalo jednostavan zadatak na startu drugog dijela sezone protiv Splita 2010., ali zato su u dva dana ove subote i nedjelje – napravile odličan posao.

Najprije su u subotu svladale gošće iz Splita u prvenstvenom dvoboju 34:29 i time ih pretekle na prvenstvenoj tablici stigavši do četvrte pobjede i 8 bodova, a onda su u nedjelju zabilježlile jedan od najvećih klupskih uspjeha ženskog rukometa i sporta u Međimurju ušavši među 8 najboljih momčadi u natjecanju Hrvatskog rukometnog kupa svladavši iste protivnice 24:22.

U prvenstvenoj utakmici 10. kola Zrinskice pojačane s Kristinom Kike Elez i Ivom Papac pokazale su da će biti puno kompetativniji sastav u I. HRL, nego jesenas i odmah zabilježile uvjerljivu pobjedu protiv vrlo solidnih Splićanki. Iako su upale u “crnu rupu” nakon što su povele 27:17 18 minuta prije kraja i gošćama dopustile da u 56. minuti stignu na samo -3 gola zaostatka, nisu dopustile poput naših rukometaša protiv Slovenije na Sp-u – potpuni preokret.

Trener Golik uzeo je time-out, uslijedio je organizirani napad i gol i konačno je utakmica bila prelomljena u korist naših rukometašica za na kraju konačnih +5.

Veliki teret odmah je preuzela na vanjskim pozicijama Kristina Elez koja je odigrala gotovo svih 60 minuta i bila najefikasnija igračica susreta uz raspoloženu na krilu i u kontrama Paulu Posavec. U igri u kojoj je napad bio bolji dio obje ekipe od obrane kod naših je još vrlo dobro odigrala Car koja je bila prodorna i efikasna, kao i Papac, te na crti Resman i krilu Balic. Nekoliko važnih lopti za stjecanje velike prednosti obranile su i obje domaće vratarke Ivačić i Kozjak.

Uglavnom bitna pobjeda prema cilju trenera Golika za ovu prvenstvenu sezonu u kojoj očekuje osvajanje oko 16-18 bodova što će biti dovoljno za opstanak.

S ovom četvrtom pobjedom Zrinski se potpuno odmaknuo iz donjeg dijela tablice u kojem je na začelju otpisana Dalmatinka s 1 bodom, dok naš klub želi biti što udaljeniji od Arene i Osijeka, klubova koji su zoni ispadanja i sada naše imaju +5 bodova razlike.

LIJEP USPJEH U KUPU – ŽRK ZRINSKI MEĐU OSAM NAJBOLJIH

Samo desetak sati nakon završetka prvenstvene utakmice, dogovorom Zrisnkoga i Splita 2010 u nedjelju je odigrana zaostala utakmica osmine-finala Kupa HRS koji se inače igrao prošli vikend. Utakmica je započela prijepodne u 11 sati, a u puno neizvjesnijoj borbi naše djevojke opet su stigle do pobjede.

Osjetio se umor kod obje ekipe, pa ovaj puta napad nije bio tako dobar kao u subotu navečer. Nakon što je poluvrijeme završilo 13:13, naše rukometašice pokazale su da s pojačanjima Elez i Papac koje su preuzimale odgovornost kada se igralo gol za gol imaju kvalitetu više u ovom trenuku i uspjele su prelomiti susret u svoju korist. Dogodilo se to nakon 21:21, kada su naše uspjele napraviti prednost za konačnih 24:22. Novo veselje, ali i lijepi uspjeh plasman među najbolji osam ekipa hrvatskog kupa. Čestitke našim djevojkama i njihovom treneru.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE