8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Zrinskice s laganih deset razlike nadigrale Splićanke

Utakmicu je pogotkom za Split otvorila Nikolina Marić Banje, a Ena Car ubrzo realizirala prvo izjednačenje. U nastavku prvog dijela susreta igračice Zrinskog ostvaruju seriju 4:0 za 5:1 u sedmoj minuti, a Splićanke dvije minute kasnije umanjuju gol razliku za jedan.

U nastavku susreta Zrinski drži razliku od četiri gola, koja se u 21. minuti penje na +7 zahvaljujući seriji pogodaka Gavrić, Grubišić i Šestak (14:7). Renata Kežić dodaje novi pogodak za Split, a igračice Zrinskog uzvraćaju serijom od dva gola za 16:8 četiri minute prije kraja prvog dijela, a s tom gol razlikom odlaze na odmor (18:10).

Drugi dio susreta Sara Sablić otvara pogotkom za Split, ali igračice Zrinskog uzvraćaju serijom 4:0 za 22:11 u 38. minuti utakmice. Utakmica pod kontrolom, nametnuti ritam i, čini se, večeras nepremostiva prepreka za Splićanke, koje u posljednjoj minuti susreta upisuju dva gola. Zrinski do samog kraja susreta uvjerljivo vodi i upisuje pobjedu rezultatom 32:22. Najefikasnija iz redova pobjednica bila je Tea Grubišić s osam pogodaka, Ana-Maria Gavrić postigla je sedam, Lea Vukojević šest, Ena Car četiri pogotka, dok je Anja Žvorc upisala 11 obrana. Kod Splićanki po pet golova dodale su Nikolina Marić-Banje, Renata Kežić i Lucija Ercegović.

Zbog nastupa reprezentacije Hrvatske protiv Norveške u kvalifikacijama za europsko prvenstvo slijedi reprezentativna pauza u kojoj će Zrinski odigrati odgođenu utakmicu protiv Umaga. Redovno 20. kolo nastavlja se 7. travnja kada Zrinski gostuje kod vjerojatnih prvakinja ekipe Podravke.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE