Druga utakmica na Europskom prvenstvu Hrvatskoj je donijela aktualne svjetske i europske prvakinje Norvežanke. Nakon dobrog starta Norveška je ipak pokazala svoju jačinu, odvojila se, a pobjedu potom i zacementirala u drugom poluvremenu.

Utakmica je završila Hrvatska – Norveška 16:34 (9:15).

Dobro otvaranje imale je Hrvatska. Čvrstom obranom i Gabrijelom Bešen na golu namučila je Norvešku. Sonja Bašić u četvrtoj minuti zabila je za 3:1. Smanjila je Norveška preko Marit Frafjord ba 2:3, ali naše djevojke održavale su svojih +2 sve do 11. minute kada smo zaradili dva isključenja. Manjak igračica iskoristila je Norveška koja je poravnala rezultat na 6:6. Nanizale su se tehničke greške, Norveška s novim napadom pronalazi prolaz na desnu stranu i golom Amande Kurtović u 15. minuti stiže do prvog vodstva (8:7). Crna rupa iz Rusije pojavila se ponovno i na ovom susretu i do 20. minute protivnice su imale +3 (11:8). Stale su tu obje ekipe i na novi gol čekalo se pet minuta. Post od pogodaka prekida na našu žalost Norveška koja bježi na 12:8. Do kraja prvog dijela ništa se nije promijenilo i Norvežanke na odmor odlaze s +6 (15:9).

U nastavak utakmice Norveška je ušla s dva uzastopna pogotka, a svoju prednost do 40. minute povećala je na 22:12, a nakon nove tehničke greške naših djevojaka u napadu brzo je to bilo i +12 (24:12). Norveška odlazi i na +14. Pokušao je Mrđen promijeniti sustav igre s Paulom Posavec, Ćamilom Mičijević i Anom Debelić. Nakon deset minuta bez gola 13. pogodak postiže Posavec, a nakon nje stiže još jedan za smanjenje na 14:27. U posljednjih deset minuta ušli smo bez Mičijević koja je nakon trećeg isključenja morala pronaći svoje mjesto na tribinama. Teško se stizalo do gola te je na kraju Norveška slavila s visokih 34:16.

Najbolja kod Hrvatske bila je Andrea Penezić s četiri gola, tri je dodala Ekaterina Nemaškalo, a vratarski tandem Bešen-Razum upisao je četiri obrane.

Zaigrale su obje reprezentativke iz Međimurja. Nikolina Zadravec dala je dva gola, a Paula Posavec jedan.

HRVATSKA: Razum 3 obrana, Bešen 1 obrana; Zadravec 2, Nemaškalo 3, Blažević, Debelić 2, Čović, Posavec 1, Mičijević, Krsnik 2, Vidak, Penezić 4, Milanović-Litre, Janković, Marić 1, Bašić 1

Izbornik: Goran Mrđen

Posljednji susret skupine D Hrvatska igra 9. prosinca, u 18:30 sati, a protivnik je Rumunjska.

 

Ostavi komentar