4.5 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

RK Prelog jednim golom razlike izgubio od Vira, u subotu gostuju kod RK Maksimir – Pastela

U prvom kolu 1. HRL sjever za muškarce rukometaši Preloga ugostili su ekipu RK Viro – Virovitica i u vrlo neizvjesnoj utakmici prepunoj preokreta izgubili rezultatom 24:25 (poluvrijeme 11:10).

Od samog početka utakmice obje ekipe igraju na visokom nivou. Gosti iz Virovitice u prvih petnestak minuta stječu laganu prednost u dva navrata i tri pogotka razlike (2:5, 3:6), međutim domaći igrači brzo stvari vraćaju na početak i na odmor se odlazi vodstvom domaćina rezultatom 11:10.

U drugo poluvrijeme kreće se silovito s obje strane, a igrači Preloga kontinuirano održavaju vodstvo od jednog gola razlike. Ključni trenutak utakmice zbio se u 42. minuti pri vodstvu Preloga 18:17 kada gostujući igrač Janjić I. nakon tzv. “produženog udarca“ udara ponajboljeg igrača Preloga Belić M. u predjelu glave, a nakon kratkog koškanja oba igrača dobivaju direktne crvene kartone (Belić i plavi).

Izlaskom Belića domaćin pada u organizaciji napada te gosti polako preokreću tijek utakmice. Do kraja utakmice gosti kontinuirano vode, a domaći rukometaši uz fanatičnu borbenost u obrani na krilima vratara Lončarića i u napadu posebno angažirane braće Bogović u posljednjim trenucima utakmice dolaze u priliku poravnati rezultat.

Nažalost ovaj put nisu uspjeli te utakmica završava rezultatom 24:25 za Virovitičane (petoplasirani klub 1.HRL Sjever prošle sezone).

Strijelci za domaćina: Bogović D. 6, Bogović P. 5, Belić M. 4, Krajner I. 4, Zadravec K. 3, Koprek I. 1 i Sermek L. 1.

Uz izostanak ozlijeđenih Novosela, Požgaja i Mikeca prerani izlazak Belića pokazao se kao prevelik hendikep za ekipu Preloga. Neovisno o porazu visoka motiviranost igrača i čvrsta igra u obrani zalog su optimizma za nadolazeće susrete.

U 2. kolu igrači Preloga gostuju ove subote, 22. rujna, kod ekipe RK Maksimir – Pastela u Zagrebu, nakon čega slijede dvije domaće utakmice protiv ekipa RK Đakove i RK Osijek. Nažalost zbog ozljeda i suspenzije iz prvog kola u Zagreb ekipa Preloga putuje ponovno nekompletna.

Veseli činjenica da se na utakmici prvog kola okupilo dvjestotinjak navijača koji su glasno bodrili domaći sastav tijekom cijelog susreta. A ovom prilikom ponovno pozivamo sve ljubitelje rukometa da podrže našu ekipu posebice u nadolazećim domaćim utakmicama protiv renomiranih protivnika iz Đakova i Osijeka.

(nh)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE