13.9 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Nakon nekoliko upitnih odluka sudaca MRK Čakovec poražen

Ekipa MRK „Čakovec“ u subotu, 18. veljače, u sklopu 16. kola 2. HRL – Sjever ugostila je ekipu RK „Ludbreg“.

Vrlo uzbudljiv susret koji je na kraju otišao na stranu gostiju. MRK „Čakovec“ protiv RK „Ludbreg“ završio je 29:32 (15:15).

Slab ulazak domaćina u utakmicu veoma su dobro koristili protivnički igrači. Pred kraj prvog poluvremena domaćini misle da kontroliraju utakmicu vodstvom od četiri razlike, ali vrlo požrtvovni gosti vraćaju se i na poluvrijeme se odlazi rezultatom 15:15.

U nastavku utakmice slična priča. Čak dva puta je domaćin imao četiri gola prednosti, kod rezultata 22:18 i 23:19 nakon čega domaćini potpuno staju, opravdano ogorčeni na sudački par iz Zagreba, a gosti koriste poklon domaćina te na kraju slave u ovoj za njih vrlo bitnoj utakmici za ostanak u ligi.

Iako se nemamo naviku baviti sudačkim odlukama samo podatak da su domaćini imali sedam isključenja, gosti samo tri, te da su domaćini imali tri penala, a gosti čak osam od čega tri veoma dvojbena u posljednjim minutama utakmice koji su uostalom i odredili konačan rezultat. Iz cijele palete sudačkih odluka izdvajamo i situaciju kada je igrač Čakovca izvodio kazneni udarac koji je uputio u vratarevu lijevu stranu, a kako je vratar već bio krenuo u tu stranu i bio je u padu lopta ga je pogodila u glavu, dakle potpuno nenamjerno. Prilikom odbijanja lopte igrač MRK Čakovec je istu uhvatio. Naravno da su suci zaustavili utakmicu kako bi se pružila pomoć gostujućem vrataru, i kada su svi očekivali da domaćin nastavi s napadom, sudački par potpuno neopravdano loptu daje gostima.

Iako poraženi, zadržali su priključak za drugoplasiranom Petrinjom (mada bi ovom pobjedom mi bili na drugom mjestu tablice) za kojom zaostaju dva boda te trećeplasiranom Zagoricom za kojom zaostaju jedan bod.

U subotu, 25.02.2017. MRK Čakovec gostuje upravo kod RK Zagorice te je ovo označena kao najbitnija utakmica ovog dijela sezone nakon uspjeha protvi Petrinje i Preloga, direktnih konkurenata za drugo mjesto.

Za MRK „Čakovec“ nastupali su: Nikola Marciuš, Nikola Petek, Ivan Bedić, Tibor Tkalčec (3), Filip Gradiščaj (2), Bruno Dvanajščak (10), Marko Petek (4), Emanuel Radiković (2), Petar Sklepić (5), Vedran Škrobar (3), Benjamin Kovačević, Lovro Pintarić i Ivan Horvat.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE