15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

II. HRL Sjever: Prvi poraz MRK Čakovec, do prva dva boda pak došlo Nedelišće

Igralo se 4. kolo II. HRL Sjever.

Ekipa MRK „Čakovec“ u subotu, 7. listopada, izgubila je na gostovanju u Trnovcu rezultatom 30:28 (14:16)

Od početka susreta, kako smo i najavljivali, napeta utakmica s igrom gol za gol uz velike oscilacije u igri obje ekipe. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 14:16 za Čakovec. Tijekom susreta ozlijedio se Herman, bilo je premalo raspoloženih igrača Čakovca, dosta promašenih zicera preko i pokraj gola, veoma čudan, neujednačen, kriterij sudaca što su sve iskoristili brzi domaćini i kod rezultata 19:19 napravili seriju od 9-2 te su u 50 minuti vodili rezultatom 28:21.

Unatoč svemu vratio se Čakovec u utakmicu na samo tri gola zaostataka, no dojam je bio da Čakovec ni nije smio pobijediti. Žalosno je i nije navika spominjati suce, ali sudački par Čačić-Josić iz Zagreba doveo je svojim neujednačenim kriterijima utakmicu na rub incidenta i kao svi ostali klubovi, koji iz vikenda u vikend izvještavaju o postupanjima sudaca, pitamo se za koga se igra rukomet i da li se sport, trud, ulaganja i odricanja svih okupljenih oko nekog sportskog kolektiva svode na neke zakulisne igre pojedinaca. Pitamo se i koja je uloga nadzornika na utakmicama, pitamo se kako nadzornici ocjenjuju rad sudaca, a što bi po našem mišljenju zasigurno trebao biti javni podatak jer se ocjenjuje usluga koju plaćaju sami klubovi.

Utakmica je iza ekipe, čestitamo Trnovcu na pobjedi.

Za MRK „Čakovec“ nastupali su: Nikola Marciuš, Tibor Tkalčec (1), Bruno Dvanajščak (8), Marko Petek (4), Emanuel Radiković (5), Vedran Škrobar (5), Martin Bralić, Karlo Korent (1), Dario Herman (2) Mateo Hozjan, Erik Horvat (1), Andrija Vaser, Dario Horvatić, Filip Gradišćaj (1), Vjeran Toplek i Alen Lacić Trener: Josip Borković.

U 4. kolu II. HRL Sjever ove subote rukometaši Nedelišća na svom su terenu došli do prva dva boda.

Pobijedili su GRK Varaždin II rezultatom 34:32. Odlično su krenuli u utakmicu, poveli 5:2 nakon toga slijedi pad koncentarcije. Mladi i brzi susjedi iz Varaždina to koriste i na poluvrijeme idu sa dva golova prednosti 18:20.
Drugi dio puno bolje izdanje domaćih rukometaša koji sustižu rezultat na 25:25, i do kraja imaju čak i prednost od četiri gola. Odlični golman Hajdarović zaustavlja nekoliko udaraca Varaždina, pokretljivija obrana i efikasni napadači Nedelišća ne dozvoljavaju iznenađenje, te na kraju bodovi ostaju u Nedelišću.

Slijedeće 5. kolo igra se međimurski derbi gdje Nedelišćanci idu u goste ekipi MRK Čakovca.

Za Nedelišće su igrali:
golmani: Jarni, Hajdarović,Obadić
Igrači: Zebec, Mrčela (2), Bakač (3), B.Raguž, Topličanec (2), Blagus (2), Farkaš (8), Goričanec (7), L. Raguž, Slaviček (1), Škvorc (4), Bratković (5)
Trener : Nebojša Buvač

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE