13.8 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

FOTO: Djevojčice ŽRK Zrinski fantastične na “Đurđevac kupu 2018”

Rukometni klub Đurđrevac organizirao je 2. Međunarodni turnir u mini rukometu “Đurđevac kup 2018”.

Sudjelovale su 32 ekipe u tri kategorije na tri terena, a među njima si zaigrale i dvije ekipe ŽRK Čakovca, godišta 2008. i 2007.

Djevojčice Zrinskica zauzele su u mini rukometu treće mjesto, a u super mini rukomet djevojčice su bile prve u u malom-B finalu.

REZULTATI 2008. godište (super mini rukomet)

– ZRINSKI – ČAZMA 6:8
– ĐURĐEVAC CRVENA – ZRINSKI 4:3
– ZRINSKI – PITOMAČA 8:3

U skupini D djevojčice ŽRK Čakovca završavaju na trećem mjestu, te ulaze u malo finale, organizator turnira ga je nazvao B finale. U tom razigravanju pobjeđuju četvrtoplasiranu ekipu iz skupine C, ekipu Slavonka 9:1. Zatim u polufinalu pobjeđuju ekipu Tvin Virovitica 12:4. I u samom B finalu pobjeđuju djevojčice iz Pisarovine, ekipu Jamnica, sa 7:5 i osvajaju pobjedonosni pehar.

Konačni poredak za 2008.:
1. ŽRK RUGVICA 1
2. RK PODRAVKA
3. RK ĐURĐEVAC CRVENI

Najbolja igračica: Lucija Horvat (ŽRK Rugvica)
Najbolji strijelac: Klara Jakupanec (RK Podravka)
Najbolji golman: Patricija Pleško (RK Đurđevac)

Najbolja petorka: Katja Gregorić (RK Podravka), Ines Nikić i Marija Komljenović (ŽRK Rugvica), Lora Popec (RK Đurđevac) i Jollin Miklušić (RK Podravka)

Utakmica za 3. mjesto: ĐURĐEVAC CRVENI – NOVSKA 8:5
Finale: RUGVICA 1 – PODRAVKA 1 9:6

B finale – poredak
1. ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC
2. RK JAMNICA PISROVINA
3. ŽRK TVIN-VIROVITICA
4. RK PODRAVKA 2

Utakmica za 3. mjesto u B finalu: PODRAVKA 2 – TVIN-VIROVITICA 1:3
Finalna utakmica B finala: JAMNICA – ZRINSKI 5:7

Sastav super mini rukometa, 2008.: Ivana Jalušić, Kristina Goričanec, Tena i Ela Blagus, Tena Šimič, Zoja Kraljič, Nera Cigrovski, Tara Marciuš, Marta Doležaj, Nela Vrban, Hana Pintarić, Josipa Jarni, Rahela Varga, Simona Rubin. Nedostajale su bolesne Lucija Žibek i Tija Šimič.

REZULTATI 2007. (mini rukomet)

– Zrinski – Pitomača 5:0
– Zrinski – Trnina Križ 16:9
– Rugvica – Zrinski 6:14

Kao prva momčad u svojoj skupini A, u zvršnici za pobjednika turnira prvo igraju sa četvrtoplasiranom ekipom iz skupine B, a to je Đurđevac i njih dobivaju sa 11:6. U polufinalu gube jedinu utakmicu na turniru od vršnjakina iz Pisarovine-Jamnica 8:10. I u zadnjoj utakmici dana, za 3. mjesto rezultatom 15:10 pobjeđuju ekipu Dubica(BiH).

KONAČNI POREDAK ZA 2007.:

1. RK JAMNICA PISAROVINA
2. ŽRK TRNINA KRIŽ
3. ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC

Najbolja igračica: Melani Šetek (RK Jamnica)
Najbolji strijelac: Tea Burazor (ŽRK Dubica)
Najbolji golman: Petra Močan (ŽRK Trnina Križ)

Najbolja petorka: Lucija Cizek (ŽRK Trnina Križ), Viktorija i Gabrijela Novak (ŽRK Zrinski), Veronika Vujanić i Nicole Jašarević (RK Jamnica).

Finale: JAMNICA – TRNINA KRIŽ 13:8

Sastav mini rukometa, 2007.g: Laura Golubić, Ana Žuti, Nika Marciuš, Hana Vidović, Mia Hanžeković, Gabrijela i Viktorija Novak.

Voditeljice i trenerice: Ljubica Vrbančić i Ivona Vugrinec.

Djevojčice ŽRK Čakovca su za ovu priliku imale novu sportsku opremu Joma. Na inicijativu roditelja Ivana Jalušića zaposlenog u Austriji kupljeno je 30-tak kompleta dresova (uključivši i golmanske). Naknadno u nabavi ostale sportske opreme (sportskih ruksaka, markera, i ostale logističke pomoći) priključili su se roditelji Rubin iz Ivanovca, Žibek iz Vugrišinca te obitelj Vrban iz Mihovljana. Isto tako, putovanje autobusom u Đurđevac pomogla je firma Tegra iz Čakovca. Rukovodstvo kluba, a i ostali roditelji djevojčica rukometašica se najiskrenije zahvaljuju na doniranoj opremi i pomoći.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE