18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

RIBOLOVAC Ivica Jakupak spreman je obraniti međimurske boje na Svjetskom prvenstvu u Portugalu!

Ivica Jakupak (46) član je hrvatskog prvoligaša SRD-a Som Kotoriba, a kao član reprezentacije branit će međimurske i hrvatske boje na Svjetskom prvenstvu u ribolovu!

Carinski inspektor i zaljubljenik u ribolov Ivica Jakupak iz Kotoribe prvu ribu ulovio je sa šest godina kad mu je otac pokazao osnove ribolova. Od tada član je SRD-a Som Kotoriba, a u natjecateljski ribolov uveli su ga stariji natjecatelji ribolovnog društva.

– Natjecao sam se za naše društvo već kao kadet i junior, a debitiram za prvi seniorski sastav “Soma” od 1997. godine. Priliku za nastup dao mi je tadašnji kapetan ekipe Željko Dolenec, rekao je ribolovac Ivica Jakupak koji je u to vrijeme lovio u 3. hrvatskoj ligi.

S prvom ekipom bio je pobjednik 3. hrvatske lige, a dva puta kao pobjednik 2. hrvatske lige, te viceprvak 1. lige. 2011. godine izborio je svoj prvi nastup u reprezentaciji Hrvatske u Italiji na vodi Ostellato, te osvojio ekipno 13. mjesto. Trenutno se natječe u 1. hrvatskoj ligi za ekipu Som Kotoriba. U svrhu treninga za natjecanje lovi bijelu natjecateljsku ribu, na vodama od Karlovca do Vukovara, ovisno od domaćina kola lige.

– Nakon sedam godina ponovno sam izborio nastup u reprezentaciji za Europsko prvenstvo u Sloveniji, te Svjetsko prvenstvo u Portugalu. Takav uspjeh je vrhunac mog rada i ponosan sam što mogu nastupiti na ribolovnim manifestacijama najvišeg ranga zbog toga što je konkurencija za ulazak u reprezentaciju iznimno jaka – poručuje ribolovac.

Početkom ribolovne sezone sudjeluje na ribolovnim natjecanjima gotovo svaki vikend na različitim vodama, tako da je to ujedno i trening za Svjetsko prvenstvo. Hrvatsku reprezentaciju čine šest članova, no kako je jedan odustao, Ivica je dobio priliku postati članom najbolje hrvatske ekipe. Prije Portugala, očekuje ih Europsko prvenstvo u Sloveniji koje će se održati u srpnju.

Foto: Privatna arhiva

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE